Cu dezbaterea anunţată pentru joi, Primăria Timişoara nu a publicat nici astăzi...

Cu dezbaterea anunţată pentru joi, Primăria Timişoara nu a publicat nici astăzi proiectul de buget. Cum se scuză primarul Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

primarie

Lipsa de transparenţă a Primăriei Timişoara, care a anunţat ieri că va organiza o dezbatere publică pe tema bugetului municipiului Timişoara cu toate că proiectul nu este făcut public nici acum, a fost sesizată de M10 Timiş care a emis un comunicat de presă.

„M10 Timiș constată cu îngrijorare faptul că Primăria Timișoara nu și-a reconsiderat practicile de lucru nici la acest început de an, perpetuând încălcarea gravă a prevederilor Legii 52/2003 privind transparența actului decizional. Deși a anunțat în cursul zilei de luni, 25 ianuarie a.c., lansarea în dezbatere publică a proiectului de buget pentru anul 2016 – inițiativă pe care o salutăm – Primăria Timișoara s-a abătut din nou de la prevederile actului normativ menționat.


Astfel, cu mai puțin de trei zile înainte de data dezbaterii, proiectul de buget pe 2016 nu poate fi consultat pe pagina de internet a Primăriei. În plus, anunțul legat de dezbatere a fost făcut public cu doar patru zile înainte de organizarea acesteia, fiind încălcată și cerința legală care prevede respectarea unui termen de minim 10 zile.Procedând în acest fel, Primăria Timișoara repetă practic parcursul din 2015, atunci când a alocat numai 5 zile acestei consultări și a operat peste 10 rectificări ale bugetului local.Îi semnalăm pe această cale domnului primar Nicolae Robu faptul că instituția pe care o conduce le propune timișorenilor o situație cel puțin paradoxală: o dezbatere de proiect fără… proiect. Mai precis, fără posibilitatea informării prealabile asupra conținutului documentului lansat în dezbatere.Remarcăm, de asemenea, că toate aceste aparente scăpări reprezintă atât încălcări ale legii cât și neajunsuri care plasează sub semnul îndoielii o parte din bunele intenții ale Municipalității”, au transmis cei de la M10.

Primarul susţine că totul este în termenul legal şi că bugetul este gata, dar ca va fi publicat astăzi după ce se vor face câteva corecturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.