Cum acționa rețeaua infracțională din dosarul în care e implicat și prefectul...

Cum acționa rețeaua infracțională din dosarul în care e implicat și prefectul din Caraș-Severin și ce au descoperit polițiștii la percheziții

0
DISTRIBUIȚI

bani ascunsi 1

Poliția Caraș a informat, vineri, cu privire la rezultatul perchezițiilor din 27 ianuarie, efectuate în dosarul în care e anchetat Marian Pistol, patronul Mike Security, dar și Nicolae Miu Ciobanu, prefectul demisionar al județului Caraș Severin. ”Aproximativ 1.300 g de aur, 43.000 de euro, 9.000 de dolari, 287.720 lei, 7 laptop-uri, 12 ştampile, 30 HDD-uri, 5 stick-uri de memorie şi mi multe înscrisuri au fost ridicate, în urma celor 77 de percheziţii efectuate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin . Un număr de 6 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, în urma perchezițiilor”, transmite Cecilia Dăneț, ofișerul de presă al Poliției Caraș Severin.

”Din cercetări a reieşit că, liderul grupării ar fi condus din umbră întreaga activitate infracţională, cu ajutorul unor persoane apropiate, care ar fi avut sarcina să monitorizeze punerea în aplicare a dispoziţiilor acestuia. Membrii grupării ar fi lucrat initial în firma „mamă”, însă ulterior, din dispoziţia liderului, ar fi fost folosiţi ca administrator sau asociaţi ai unor societăţi comerciale, multe din ele de tip ,,fantomă”. De asemenea din gruparea infracţională mai făceau parte persoane care aveau diverse roluri în firmă, ca de exemplu recrutarea de persoane dispuse să înfiinţeze societăţi comerciale fantomă sau asigurarea legăturii între membrii grupării.


Totodată, gruparea infracţională ar fi fost sprijinită de persoane din cadrul autorităţilor statului, funcţionari bancari, persoane care, cu bună ştiinţă ar fi acceptat să fie înfiinţate firme pe numele sau la adresa lor sau persoane care ar fi acceptat transferul unor bunuri în scopul ascunderii provenienţei acestora sau a evitării luării unor măsuri procesuale. Liderul grupării ar fi coordonat şi una-două societăţi comerciale care desfăşurau o activitate comercială relativ corectă şi care participa şi de regulă câştiga licitaţii având ca obiect asigurarea pazei la diferite obiective. Ulterior, sub diverse modalităţi, această activitate ar fi fost transferată către societăţile comerciale de tip fantomă, care nu ar fi plătit niciun fel de impozite la stat, fiind utilizate temporar, iar ulterior radiate.

De asemenea, ulterior angajaţii societăţilor ”curate” ar fi fost transferaţi către societăţile ”fantomă”, în baza unor contracte, în care acestea din urmă ar fi preluat şi obligatiile fiscale aferente, fără a încasa însă niciun profit din această activitate comercială aparent legală (închirierea de forţă de muncă). În cauză sunt cercetate 55 de persoane fizice si juridice, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani”, mai transmite Dăneț.

Pe 27 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin au efectuat 77 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. La acţiune au participat poliţişti din cadrul structurilor de Combatere a Criminalităţii Organizate din Timişoara, Bucureşti, Piteşti, Ialomiţa, Cluj-Napoca, Constanţa, Alba Iulia, Iaşi, Craiova, Suceava, Arad, Vâlcea, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Hunedoara, Sibiu, Mehedinţi şi Olt şi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, precum şi specialişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi jandarmi.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate din partea SRI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.