Cum s-a dovedit la PRESSALERT LIVE că primarul Nicolae Robu MINTE în...

Cum s-a dovedit la PRESSALERT LIVE că primarul Nicolae Robu MINTE în scandalul Mercedes-ului cumpărat de Retim. Vezi cine sunt apropiaţii care l-au dat de gol VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

bogdan herzog3

Dezvăluirile legate de Mercedesul cu care se plimbă primarul Nicolae Robu au continuat la PRESSALERT LIVE. După ce a prezentat în emisiunea de luni factura mașinii cedate gratuit de către Retim, care valorează de fapt 73.936 euro, jurnalistul Dragoș Boța a venit cu noi informaţii, avându-i, astăzi ca invitați pe consilierul local Bogdan Herzog și colega de la PRESSALERT.ro Loredana Codruț. Aceștia au comentat reacția edilului-șef la adresa jurnaliștilor, precum și rezultatele noii investigații cu privire la cum se minte despre pasarea autoturismului destinat Consiliului Local lui Nicolae Robu.

Nicolae Robu a reacționat ieri pe propria pagină de Facebook după prezentarea facturii Mercedesului primit de la Retim, poreclind copilărește PRESSALERT.ro ca ”pressabject” într-un soi de autointerviu. ”Aș vrea să iau apărarea domnului Robu, ați fost acid când ați spus că și-a luat interviu. Domnul Robu are mai multe personalități, personalitate fotbalistă, de cântăreț, primar, rector. Acum personalitatea ziarist i-a luat interviu domnului Robu, să lăsăm răutățile la o parte. Mi s-a părut interviul de o calitate foarte bună… Răspunsul a făcut parte din lumea lui Robu. Dominată de pitici, zmei, zâne, Frumoasa din Pădurea Adormită”, a declarat ironic Bogdan Herzog la PRESSALERT LIVE.

”Mie mi se pare normal ce spune, normală reacția. Când patru ani ești primar și nici un jurnalist nu întreabă mai mult decât vrei să fii întrebat. Când jignești un ziarist și colegii nu scriu… Să luăm în calcul că sunt jurnaliști. E clar că omul acesta se comportă la fel acasă, la serviciu, oriunde. În lumea sa o astfel de replică e normală… Ce înțelegeți prin normal? Normal ar fi fost să vină cu un răspuns, să spună că factura cu pricina nu există, că se minte, să nege. El nu a negat, ci pur și simplu ne-a jignit… E un om dominat mai degrabă de emoții decât de intelect. Și, își permite. Noi vorbim din ce vedem, nu din ce scrie pe o foaie”, a spus și Loredan Codruț, jurnalistă PRESSALERT.ro aflată de multe ori în vizorul primarului din cauza întrebărilor incomode, ”E o problemă de diodă. Dacă ți s-a stricat o lampă, îi spunem diodă”, a completat Bogdan Herzog.

 

Conform jurnalistului Dragoș Boța deşi primarul Nicolae Robu a susţinut că nu a ştiut ce fel de maşină va primi şi nici care a fost circuitul, sunt probe care dovedesc contrariul. În referatul care a însoţit proiectul de hotărâre prin care Consiliul Local Timişoara a acceptat cu titlu gratuit Mercedes-ul, la ultimul aliniat se prevede că „autoturismul va fi pus la dispoziţia executivului Primăriei Municipiului Timişoara pe durată nelimitată, cheltuielile de exploatare şi întreţinere a acestuia fiind suportate de către SC Retim Ecologic Service SA”. Această prevedere nu mai apare însă şi în textul HCL-ului, unde se spune doar că se acceptă maşina.

Referatul nu a fost semnat, ca de obicei, de primarul Nicolae Robu, ci de city managerul Sorin Drăgoi.


Acesta a explicat semnătura sa pe referat prin faptul că „administrativul era în subordinea mea la data respectivă. În plus exista o dispoziţie primită de la domnul primar de a semna referatele. Eu am privit problema din punct de vedere economic prin faptul că ni se pune la dispoziţie o maşină de către Retim. Textul e scris de cine l-a întocmit. Eu sigur nu am dispus să fie inserat acel paragraf în care se spune că va fi folosită maşina de executivul primăriei. Nu ştiu să spun dacă domnul Robu. Mi-e greu… În referat sunt mai multe propuneri de care consilierii ţin cont sau nu. Hotărârea de consiliu local este cea care reglementează situaţia în urma discuţiei între consilieri”. Viceprimarul PNL Dan Diaconu, contactat de PRESSALERT.ro şi întrebat dacă a dispus inserarea respectivului paragraf în referat, a reacţionat mirat „Eu? Nu am nicio legătură cu acest referat. Nu am niciun amestec”. La rândul său, viceprimarul Traian Stoia a fost la fel de categoric „nu am cerut aşa ceva. Categoric nu”. Primarul Nicolae Robu nu a răspuns la telefon atunci când a fost sunat pentru a lămuri acest detaliu extrem de important. Secretarul Ioan Cojocari, cel care a semnat pentru legalitate, aflat acum în concediu în Mauritius, a declarat că „acesta era textul când referatul a ajuns la mine să-l vizez de legalitate. Care dintre oamenii lor au trecut acele lucruri este treaba lor”.

loredana codrut

Întrebați despre cine ar fi putut insera paragraful care pune la dispoziție autoturismul primarului, cei doi invitați au răspuns astfel. ”Ori domnul Nicolae Robu ori cineva care s-a consultat cu domnia sa”, consideră Loredana Codruț. În timp ce Bogdan Herzog a răspuns: Unul dintre cei șapte pitici. Trebuie să fie cineva din apropierea domnului Robu… El e prințul care salvează Timișoara, frumoasa adormită… Unul dintre cei șapte pitici a făcut acest material și l-a dus la vizat la city manager, acesta a semnat și a ajuns în consiliul local, unde nu au fost suficienți zmei să facă față feților frumoși”. Despre faptul că cei de la Retim au mințit când au fost întrebați de costul mașinii, consilierul local e de părere că o astfel de informație s-a ascuns pentru că ”dă rău în public”. Și se întreabă ”de ce trage la Retim, nu la Aquatim. De ce la gunoaie?”. Herzog a confirmat din nou că niciunul dintre consilieri nu a fost consultat în privinţa tipului de maşină care va fi cumpărată de Retim ” Putem spune că Făt Frumosul nostru local estompat la tâmple avea nevoie de un murg care mănâncă din dușmani, el a fost repartizat CL Timișoara, însă îl călărește domnul primar. (…)Nu mi se pare atât de grav că are un Mercedes primarul. Mi se pare ciudat modul acesta, de a masca niște decizii, de a nu-și asuma răspunderea… Mie mi-e frică că i se fac primarului Robu niște favoruri și între timp Retim e lăsată să ia decizii, fără ca asupra ei să fie ațintite aparatele primăriei și CL și acolo se pot întâmpla lucruri foarte grave”, a adăugat Bogdan Herzog.

1 COMENTARIU

  1. Cred ca voi ar trebui sa va numiti „RobuAlert”. Inteleg ca il bombardati, e ok, dar la cum prezentati voi stirile, toti sunt sfinti in afara de Robu. Sunteti „rosii” pana in maduva oaselor. Daca voi considerati ca ceea ce faceti se numeste presa aveti o problema. Va cunosc personal pe majoritatea, sunteti oameni de calitate, dar produsele voastre jurnalistice sunt prea colorate politic. Eu va citesc, recunosc, dar as vrea sa stiu ce mai fac si psd-istii, si altii de prin politica. Sper sa nu luati acest mesaj ca pe un atac, este doar o parere a unui cititor umil. Toate cele bune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.