Orașe din Timiș și Caraș-Severin, atacate de haite de ȘACALI. Ce probleme...

Orașe din Timiș și Caraș-Severin, atacate de haite de ȘACALI. Ce probleme întâmpină vânătorii

1
DISTRIBUIȚI

Fotografie0000

Haitele de șacali au au ajuns până în orașele din vestul țării. La Sânnicolau Mare, Deta, Făget, sau în Caransebeș, ferocele animale pun în pericol viața animalelor și chiar a oamenilor. Vânătorii spun că patrupedele nu au frică de nimeni și nimic.

Originari din Asia și Africa, șacalii aurii sunt, potrivit zoologilor, animale carnivore sălbatice de temut.


Trăiesc în haite și că se înmulțesc rapid. Fiecare familie de șacali face pui cel puțin o data pe an. Inițial s-au adaptat în zonele mediteraneene din Sudul Europei, după care au început să migreze spre Balcani. „Până la războiul din fosta Jugoslavie, nu am avut șacali deloc. Apoi ei au venit fugind în urma bombardamentelor. Șacalii sunt o specie ușor adaptabilă și perfidă”, arată Mircea Ciobanu, șeful AJVPS Caraș Severin.

Omologul său din Timiș arată că șacalii scot vulpile afară din vizuinele lor și le ocupă habitatul, situație care face anevoioasă inventarierea exemplarelor. Cornel lera, șeful AJVPS Timiș arată că șacalii au apărut deja la Sânnicolau.

Vânătorii nu au cotă de recoltă planificată pentru această specie, iar pentru a ține șacalii sub control pot împușca oricâți. În Caraș Severin cei mai mulți au fost văzuți la Caransebeș și Bozovici. ”Ne e greu să facem un inventor al șacalilor, dat fiind faptul că sunt extrem de mobili și perfizi. Știm cu certitudine însă că iarna aceasta au apărut foarte multe noi exemplare”, a mai declarant șeful AJVPS Caraș Severin.

1 COMENTARIU

  1. Cel mai prost articol si cei mai prosti vanatori. Daca nu ai cota, nu vanezi. Ce au facut ei acolo se numeste braconaj care e infractiune. Ma bucur ca stiu care sunt zonele in care se braconeaza, dar as fi recunoscator daca autorii articolului ar avea si o lista cu vanatorii care au impuscat sacalii, sa faca treaba procurorilor si mai usoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.