Durerile abdominale, principalul motiv pentru care timişenii sună la 112. În cât...

Durerile abdominale, principalul motiv pentru care timişenii sună la 112. În cât timp ajunge ambulanţa la bolnavi

0
DISTRIBUIȚI

ambulanta

Tot mai mulţi timişeni sună la 112 pentru că au nevoie de îngrijiri medicale. În anul 2015, a fost o creştere a solicitărilor ambulanţei cu peste 13.000 de cazuri, comparativ cu 2014. În total, în judeţul Timiş au fost înregistrate 146.000 de solicitări, anul trecut.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Timiş spun că doar 15% din numărul total de solicitări sunt rezolvate de SMURD sau serviciile de ambulanţă privată.


Zilnic sunt înregistrate în medie 400 de solicitări, majoritatea locuitorilor din judeţul Timiş sună la 112 pentru că au nevoie de îngrijiri medicale în timpul zilei.

În ceea ce priveşte afecţiunile pentru care se solicită o ambulanţă, pe primul loc se află durerile abdominale, urmate de pierderea stării de conştienţă, dar şi accidentele sau căzăturile. Serviciul Judeţean de Ambulanţă Timiş se laudă cu faptul că ajunge repede la pacienţi, sub timpii prevăzuţi de lege. Astfel, în mediul urban, în peste 93% din cazuri, pe solicitare de cod roşu, ambulanţa ajunge la bolnav în 11 minute şi 13 secunde. În legislaţie este prevăzut să se ajungă în cel mult 15 minute. Iar în mediul rural, ambulanţa ajunge la pacient în 19 minute şi 58 de secunde, în lege fiind prevăzut în cel mult 20 de minute.

În cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Timiş lucrează 50 de medici, 150 de asistente şi 208 de ambulanţieri, care au la dispoziţie 72 de maşini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.