EXCLUSIV 60 de migranți, toți bărbați cu vârste între 20 și 40...

EXCLUSIV 60 de migranți, toți bărbați cu vârste între 20 și 40 de ani, au intrat ilegal în România în această noapte FOTO şi VIDEO UPDATE 3 O parte dintre migranți se îndreaptă spre Timișoara

4
DISTRIBUIȚI

migranti la jimbolia (5)

Situație fără precedent la granița româno-sârbă în noaptea de vineri spre sâmbătă. În jurul orei 1.30, polițiștii de frontieră aflați în jurul localității Comloșu Mic au observat, cu ajutorul dispozitivelor de termoviziune, un grup masiv de persoane venind spre România, peste câmp. Imediat s-a dat alarma și nu mai puțin de 60 de persoane au fost prinse. Toți cei care au trecut granița ilegal din Sebria în România sunt bărbați cu vârste între 20 și 40 de ani. Aceștia au fost ridicați și duși pentru identificare la sediul Poliției de Frontieră Jimbolia, unde sunt interogați atât de frontieriști cât și de structurile de securitate ale statului român.

În urma declaraților au fost identificați ca fiind din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan, Somalia și Maroc. La această oră aceștia sunt verificați, se face trierea lor de către polițiștii de frontieră. Autoritățile române au anunțat că au luat, conform protocolului, legătura cu autoritățile sârbe pentru a se face cercetarea evenimentului în comun. La sediul sectorului Poliție de Frontieră Jimbolia au fost aduse suplimentar, pe lângă polițiștii de frontieră, echipaje de la Jandarmerie, care asigură paza zonei.

UPDATE Prefectul Mircea Băcală a declarat că „acești migranți vor fi aduși de la Jimbolia, unde are loc acea verificare, la Timișoara, și apoi vor fi relocați la centrul de la Arad.


Nu știu nimic de existența unui alt val de migranți, însă în baza protocolului de colaborare cu Serbia, noi vom cere ca acești migranți să fie trimiși înapoi în țările de unde au venit”.

Decizia autorităților române de a-i duce la Arad demonstrează precauțiile luate pentru evitarea oricăror incidente. În timp ce centrul pentru migranți de la Timișoara are un regim deschis, cel de la Arad este unul cu regim închis, aici fiind de obicei aduși cetățenii care vor fi trimiși înapoi în țările lor. Cei 60 de bărbați sunt în continuare audiați la Poliția de Frontieră. Alături de polițiștii de frontieră au sosit și reprezentanți ai SRI și ai altor structuri de securitate ale statului român. Fiecare dintre bărbați este fotografiat și amprentat, autoritățile române având posibilitatea de a face inclusiv teste prin care să verifice dacă în ultima perioadă cei intervievați au folosit arme de foc sau explozibil.

Vestea sosirii grupului de 60 de migranți s-a împrăștiat rapid în Jimbolia. Localnicii susțin că „dacă fug de război și sunt oameni serioși și vor să muncească, nu-i o problemă, dar dacă-s cu manevre, să-i scoată din țară”. Alții au fost mult mai categorici, unul dintre ei spunând „să plece în p… mă-sii acasă să se războiască acolo. Cum de au venit fără femei, fără copii, cum am văzut la televizor că umblă ei?”

UPDATE 2 Petru Alexa, preot de la biserica ortodoxă din Jimbolia, care a venit, trimis de ÎPS Ioan, să vadă cu ce pot să-i ajute pe migranți. Acesta spune că „am venit să vedem cu ce putem ajuta pentru ca să nu sufere de foame. Am vorbit cu autoritățile și ne-au spus că dacă este nevoie mă vor contacta. Am fost trimis de Înalt Preasfinția sa Ioan, Mitropolitul Banatului. Știm că nu mânâncă anumite alimente și am cerut ca, dacă trebuie, să ne transmită un meniu și să vorbim cu cei din zonă pentru a avea toate cele trebuincioase. Deocamdată ni s-a spus că au primit o mâncare caldă și ceai.”

UPDATE 3 Primul autocar încărcat cu migranți a plecat de la Jimbolia, sub atenta supraveghere a jandarmerilor, aceștia fiind prezenți atât în autocar, cât și în două mașini înaintea și în urma acestuia. La Timișoara, bărbații care au trecut ilegal frontiera de stat vor fi predați serviciului Timiș al Inspectoratului General pentru Imigrări, care va decide ce se va întâmpla cu ei. Restul migranților continuă audierile la Poliția de Frontieră din Jimbolia.

4 COMENTARII

  1. Da pe noi, astia din Arad, ne intreaba cineva daca vrem sa fim VIOLATE in plina strada de animalele astea sau mai rau, huiduite sau batute pe strada ca nu purtam burka??????? E o vorba: cand mergi la Roma, faci ca romanii. Nu vin gunoaiele astea sa ne faca noua legea!!!!!!!! Si pe urma sa ii linga in fund toate autoritatile!!! Sa fim victime la noi in tara, asta-i problema cu politically correctu lor. Se aplica DOAR PENTRU EI!!!

  2. Nici nu se mai pune problema muncii, doar s-a vazut ca ei nu vin la munca. Numai un dobitoc nu a inteles asta pana acum. Treaba asta e deja clarificata. Niaste scarbe ordinare, ii mai inrtebati si de meniu. Un kkt le-as da sa manance si ala de porc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.