Facebook a înregistrat anul trecut venituri de 17,9 miliarde dolari şi 1,59...

Facebook a înregistrat anul trecut venituri de 17,9 miliarde dolari şi 1,59 miliarde de utilizatori

0
DISTRIBUIȚI

Facebook-login-closeup

Veniturile reţelei de socializare Facebook au crescut anul trecut cu 44%, la 17,93 miliarde de dolari, şi au depăşit aşteptările analiştilor, în contextul în care numărul de utilizatori a urcat cu 14%, la 1,59 miliarde, în cea mai mare parte de pe dispozitive mobile.

În trimestrul al patrulea, veniturile au crescut cu 52%, la 5,8 miliarde de dolari, depăşind aşteptările analiştilor. Creşterea Facebook din trimestrul al patrulea a fost susţinută de rezultatele mai bune ale companiei din vânzarea de publicitate pentru utilizatorii de telefonie mobilă.

Rezultatele foarte bune ale Facebook contrastează cu cifrele sub aşteptări raportate de Apple şi eBay, companii care au dezamăgit în contextul incertitudinilor privind economia globală şi al aprecierii dolarului, care a afectat raportarea vânzărilor din afara SUA.

„E fenomenal că în contextul acestor dificultăţi generate de dolarul puternic (Facebook, n.r.) accelerează la un astfel de nivel de creştere”, a declarat Rob Sanderson, analist la MKM Partners.

Titlurile Facebook au crescut cu aproape 12% în tranzacţiile cu contracte futures realizate după închiderea programului obişnuit al pieţei de capital din SUA.

Veniturile din publicitate au avansat în trimestrul al patrulea cu 56,8%, la 5,64 miliarde de dolari.


Ultimele luni din an înregistrează de obicei creşteri puternice ale cheltuielilor pentru publicitate, comparativ cu restul anului.

Excluzând unele elemente, compania a înregistrat un profit de 79 de cenţi pe acţiune, peste aşteptările analiştilor consultaţi de Reuters de 68 de cenţi pe acţiune. Veniturile din trimestrul al patrulea, de 5,8 miliarde de dolari, au fost de asemenea mai mari decât estimările, care s-au situat la 5,37 miliarde de dolari.

Chiar dacă se concentrează pe dispozitivele mobile, Facebook a crescut cheltuielile şi pentru cee ace numeşte „marile pariuri”, printre care realitatea virtuală, inteligenţa artificială şi drone care să furnizeze acces la internet în cele mai izolate regiuni ale lumii.

Numărul utilizatorilor activi lunar la finele lunii decembrie se situa la 1,59 miliarde, în urcare cu 14% faţă de finele anului 2014. Dintre aceştia, 1,44 miliarde utilizează serviciile Facebook de pe dispozitive mobile, în urcare cu 21%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.