Grupul de artişti conceptuali Apparatus 22 expune la Timișoara. Când și unde...

Grupul de artişti conceptuali Apparatus 22 expune la Timișoara. Când și unde are loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

calina

Galeria Calina găzduieşte, începând de vineri, 22 ianuarie, o nouă expoziţie realizată de grupul de artişti conceptuali Apparatus 22, care prezintă proiectul “An Archive of Longings (chapter 1)”, cu subtitlul “Notes on Reconstruction”.
Totalitatea obiectelor şi a spaţiului formează opera de artă. Uneori cu structură permanentă, efemeră însă în mod uzual, instalaţia realizată de artişti este mai mult un mod de producţie şi de amplasare, decât o mişcare sau un stil. Este o experienţă subiectivă cu putere persuasivă certă, prioritatea instalaţiei rămânând identitatea reflexivă a operei de artă.


Abordarea colaborativă juxtapune biografia personală cu limitele seductive ale istoriei artei. Tactica este critică, ubicuă, cu reminiscenţe de lux şi „glamour”, puterea şi dorinţa se joacă între reconstrucţie şi fractură, între economia identităţii şi economia diferenţierilor. Există programe inconfortabile şi întrebări strategice, pentru obiecte şi motive există sfere sacre, tensiuni, nostalgie şi apatie socială, o textură poetică, bizar cotidiană, dă gust sensibilităţii şi o expunere activă subminează mecanismele artei contemporane.
Grupul Apparatus 22, iniţiat la începutul anului 2011 de Erika Olea, Dragoş Olea, Maria Farcaş şi Ioana Nemeş în urma experienţei comune de lucru în echipa label-ului progresiv de modă Rozalb de Mura/2006-2010, caută să extindă definiţia artistului, asumându-şi adeseori rolul de cercetător-critic, producător, şi o practică de a introduce în expoziţiile lor artişti prieteni şi colaboratori. Grupul este deja cunoscut prin participările sale la mai multe expoziţii de artă contemporană din ţară şi străinătate.
Vernisajul expoziţiei, al cărei curator este Liviana Dan, va avea loc vineri, la ora 18,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.