HAOS la Catedrala Mitropolitană: timişorenii s-au înghesuit ca să ia apă sfinţită....

HAOS la Catedrala Mitropolitană: timişorenii s-au înghesuit ca să ia apă sfinţită. Ce le-a spus Mitropolitul Banatului credincioşilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-49999108">

boboteaza (5)

Haos la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, astăzi, de Bobotează. Mii de timişoreni de toate vârstele au stat la coadă, încă de la primele ore ale dimineţii, pentru a lua apă sfinţită. După ce agheasma a fost sfinţită de preoţi, la finalul Liturghiei, credincioşii nu au mai avut răbdare, motiv pentru care s-au înghesuit în faţa butoaielor, care au fost aşezate în şase locuri. De exemplu, la butoaiele de lângă intrarea principală în lăcaşul de cult, oamenii au ajuns să se certe şi să se îngrămădească, pentru că nu şi-au respectat locul la rând. Astfel, a fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru ca lucrurile să nu degenereze.

„Sunteţi în faţa bisericii şi vorbiţi de necuratul”, le-a strigat un jandarm credincioşilor, care au început să se certe între ei în faţa unui butoi pe care mai aveau un pic şi îl răsturnau. „Nu vă e ruşine, sunt oameni bătrâni care aşteaptă de azi-dimineaţă, iar voi, tineri, vă băgaţi în faţă?”, a comentat o altă femeie nervoasă.

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Banatului, peste 1.500 de litri de apă sfinţită au fost pregătiţi la Catedrala Mitropolitană, iar dacă se va termina, cantitatea de apă va fi suplimentată. Butoaiele cu apă sfinţită au fost aşezate la intrarea principală şi la intrările laterale. Credincioşii au putut lua apă sfinţită abia după ora 13.00, când Liturghia s-a terminat, la care a slujit şi mitropolitul Banatului.

„Am participat la slujbă şi apoi am ieşit afară ca să aştept sfinţirea apei. Aştept de la ora 09.00 şi mă bucur că am reuşit să stau, să respect tradiţia că dacă luăm apă sfinţită ne va merge bine tot anul. Sper să ne meargă şi să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru toate. În fiecare an vin printre primii”, a povestit Maria, înainte de a lua apă sfinţită.

La finalul slujbei, mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a avut un mesaj pentru credincioşi, de Bobotează, cărora le-a transmis că „ar trebui să ne aducem aminte de momentul în care maicile noastre ne-au adus la sfânta biserică ca să fim botezaţi şi ar trebui să ne aducem aminte de aceia care ne-au adus pe noi la sfânta biserică încă din fragedă pruncie”.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.