Hoți de lemne prinși în flagrant de jandarmii timișeni. Cum acționau și...

Hoți de lemne prinși în flagrant de jandarmii timișeni. Cum acționau și ce amenzi au primit

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-226832754">

1

O serie de iegalităţi silvice au fost surprinse în flagrant de jandarmii Grupării Mobile din Timişoara. Cu această ocazie, jandarmii au sancționat contravențional tăietorii de lemne cu 3.200 de lei.

„În urma sesizărilor făcute de cetăţenii din localitatea Berini din judeţul Timiş, în cursul acestui week-end a.c., efective din cadrul Detaşamentului 2 Jandarmi Mobil, au desfăşurat o acţiune punctuală pe linia combaterii tăierilor ilegale de material lemnos. Ajungând la faţa locului, jandarmii au depistat doi bărbaţi, tată şi fiu care scoteau din rădăcini copaci de pe proprietatea altor cetăţeni din comună. Au fost identificate şi măsurate buturugile, iar drujba şi uneltele folosite au fost ridicate în vederea confiscării. La mică distanţă de locul săvârşirii primei fapte au mai fost depistaţi încă doi tăietori de material lemnos, aceştia au fost depistaţi în timp ce încărcau lemnele tăiate în căruţa ataşată tractorului cu care veniseră”, transmite Nicolae Bocâncă, ofițer de presă al Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

 

Cei patru bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare cu suma de 800 de lei, prejudiciul creat ridicându-se la peste 1.100 lei, iar cantitatea de material lemnos tăiat ilegal, 5 metri cubi, a fost predată proprietarului, pe bază de proces – verbal de luare în custodie, până la soluţionarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.