Informatica Timișoara a transferat doi jucători de la Reșița și așteaptă încă...

Informatica Timișoara a transferat doi jucători de la Reșița și așteaptă încă un internațional sârb. Cine sunt achizițiile prezentate înainte de duelul cu ”braziliana” Chiajna

0
DISTRIBUIȚI

informatica (6)

Formația timișoreană de futsal a fost activă pe piața transferurilor și în iarnă. Informatica Timișoara s-a întărit cu două nume importante de la Muncitorul, portarul Vasile Giurcanu și extrema Valentin Ilaș, dar mai dorește să achiziționeze un sârb de lot național. De asemenea clubul e pe cale să pună bazele unei colaborări cu un gigant din Spania. Primul duel din retur pentru elevii lui Robert Lupu se anunță dificil deși vizitatoarea, Concordia Chiajna, era ultima în clasament.

CS Informatica Timișoara s-a întărit de la rivalii bănățeni în condițiile în care unele accidentări, precum cea a brazilianului Thiago Alcantara, au dat bătăi de cap echipei în tur. Mai mult, antrenorul-jucător Robert Lupu își dorește doi jucători de la campioana Spaniei, Inter Movistar. ”Mai suntem în tratative cu clubul Inter Movistar, din prima ligă spaniolă, pentru doi jucători, vrem să avem o colaborare care să se realizeze în vară. Discutăm pentru a primi și trimite jucători la ei. E foarte bine că începem astfel de colaborări la nivel internațional. Ne bucurăm, deși am trecut și noi prin greutăți, dar am ieșit cu bine și mulțumim celor care sunt alături de noi. Ne-am dorit să ne întărim, au venit cei doi, care sunt practic cei mai buni de la Muncitorul Reșița în tur, i-am dorit de la start dar nu s-a putut. Plus o achiziție de la naționala Serbiei, deocamdată e în impas, se discută, se poate dovedi un transfer foarte bun pentru noi”, a declarat Robert Lupu. Tehnicianul a precizat că ”în propoție de 80% va sosi” internaționalul sârb, aflat acum la lotul vecinilor pentru Euro 2016.

Experimentatul portar Vasile Giurcanu a fost prezentat azi alături de Valentin Ilaș, care i-a fost coleg și la Reșița. ”Vasile Giurcanu a venit la noi pentru a concura cu Vlad Iancu pentru postul de titular, nu era normal să nu fie concurență pe acest post la o echipă care se bate la titlu. E un lucru bun pentru amândoi… Valentin Ilaș, un jucător foarte bun al Reșiței, un golgheter, îl urmăresc de trei ani de zile, nu am putut să-l aduc la Deva. Aduce un plus de eficiență pe partea de construcție. Are experiență și sper să facem performanță împreună cu el”, a subliniat Lupu. Cei doi au fost prezentați azi, cu două zile înaintea startului returului.

”Am venit la Timișoara deoarece e o echipă cu obiective mai mari. Am avut o discuție cu Robi din vara lui 2015, am zis că venim în iarnă pentru că acolo era un proiect și era normal să continuăm cu ei.


Am avut o discuție în iarnă cu domnul președinte Gabi Iancu și cu Robert, am ales să vin deoarece cred că anul acesta vom lua titlu. Iancu e portarul echipei naționale, știam ce mă așteaptă, dar nici eu nu mă las. Eu sunt născut la Timișoara, familia mea s-a mutat la Reșița, a fost mai ușor să ajung aici decât în alte părți”, și-a explicat opțiunea ”Sile” Giurcanu.

Cel alături de care a sosit la Timișoara consideră de asemenea că Informatica e favorită în campionat. ”Am venit la Timișoara să fac performanță. Am 28 de ani și cred că e ultimul tren, dacă nu veneam acum cred că nu mai aveam posibilitatea. Am vorbit cu Robi atâția ani și am venit acum să ne îndeplinim obiectivele, cred foarte mult în câștigarea campionatului. Cred că suntem favoriți prin prisma lotului”, a conchis Valentin Ilaș.

Există și o plecare nedorită de Informatica, cea a lui Ioan Al-Ioani. ”Din păcate a fost decizia lui, a venit în urma discuției cu familia lui, am rămas într-o relație bună, am discutat să-i dăm drumul liber, cred că e vorba de Călărași, acolo se va transfera. Ne pare rău. Dar ne bucurăm de aceste transferuri și suntem pe plus”, a adăugat Robert Lupu. Timișorenii nu l-au reținut pe Alex Dantiș, revenit acasă de la divizionara secundă spaniolă Laguna Cambrils acesta nu a fost considerat deocamdată apt pentru prima echipă și va fi revăzut în vară.

O altă noutate anunțată a fost cea a lui Florin Dochița, atacant pe terenul mare, timișoreanul are kilograme în plus și va intra treptat în echipă. ”Mi l-am dorit, îl văd ca un pivot nr. 1 în România. E viziunea mea, l-am văzut la minifotbal, are calități, știu istoricul său, numai pentru că nu a dorit el nu a reușit în fotbalul mare. E peste kilograme și cred că în 2-3 luni va apărea în echipa noastră”, a conchis Lupu.

Chiajna braziliană

Informatica reia campionatul din postura de formație aflată la egalitate de puncte, 33, cu liderul Autobergamo Deva. Sâmbătă, de la ora 17.00, timișorenii primesc replica lanternei Concordia Chiajna, dar ilfovenii sunt practic o echipă total schimbată. ”Meciul cu Chiajna e foarte greu. Ne uităm pe clasament și putem spune că nu va veni lumea la meci, dar dacă nu o fac pierd un spectacol. Ei au luat cinci brazilieni și speră să prindă play-off-ul. Ne dorim să aducem jucătorii de la naționala Serbiei, Janjic are patru galbene nu va putea evolua, dar Rakic va veni să joace. Ne interesează victoria. Eu zic că e un meci derby, cred că va fi a patra echipă ca și puncte în retur”, a avertizat Robert Lupu. Liga I la futsal se reia fără formația din Focșani, care prin urmare va pierde toate jocurile din retur la masa verde. Suporterii bănățenilor sunt invitați mâine, de la ora 18, la mall-ul din Calea Șagului pentru o acțiune promoțională a clubului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.