Inspectoratul Şcolar Timiş explică de ce unii elevi nu dau diferenţele pentru...

Inspectoratul Şcolar Timiş explică de ce unii elevi nu dau diferenţele pentru a se muta de la o şcoală la alta, după scandalul de la Liceul Calderon

1
DISTRIBUIȚI

liceul calderon

Ancheta începută de ISJ Timiș după ce mai mulţi elevi ar fi fost transferaţi, în această vară, la Liceul Teoretic „J.


L. Calderon” fără a susţine diferenţele la anumite discipline înainte de începerea anului şcolar, ci în timpul său, a ajuns la final.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, ne-a declarat că s-a făcut un control la Liceul Calderon, iar în final s-a ajuns la concluzia că directoarea unităţii de învăţământ nu trebuie schimbată, pentru că regulamentul nu a fost încălcat.

„Doamna care a reclamat situaţia a făcut de zece ori mai mari măgării decât doamna directoare de la Liceul Calderon. Problema transferurilor este peste tot în unităţile de învăţământ. Peste tot se duc copiii şi, din păcate, li se dă un acord de principiu pentru transfer, după care dau aceste diferenţe. Sigur că ar fi trebuit de regulă să se dea, că aşa scrie, între vacanţele elevilor. Dar şi în regulament scrie «de regulă» şi nu înseamnă că «de regulă» înseamnă «obligatoriu». Nu mi s-a părut chiar o tragedie că le-a dat acordul de principiu şi li s-a făcut transferul”, a mai precizat Aura Danielescu.

1 COMENTARIU

  1. „Doamna care a reclamat situaţia a făcut de zece ori mai mari măgării decât doamna directoare de la Liceul Calderon”. Pai doamna inspector general, asta e limbaj juridic…”magarii”? Ar trebui sa explicati acest termen „magarii”. Asa se judeca la ISJ o ilegalitate comisa de catre un director, in functie de ceea ce fac altii? Lasati-o pe asta cu acordul de princiupiu, se da acord de transfer cu conditia promovarii examenului de diferenta. Ar trebui sa instaurati acest tip de acord si la facultati, sa primesti acord chiar daca nu ai luat examenul de admitere. Ceea ce faceti prin aceasta declaratie, doamna inspector general inseamna presiune asupra oricarei persoane care va sesizeaza o ilegalitate. Nu e deloc principial si corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.