Lege „uitată” de autorități. Ce anunț a făcut ISU Banat după ce...

Lege „uitată” de autorități. Ce anunț a făcut ISU Banat după ce a constatat că pompierii nu pot să intre în Piața Unirii

3
DISTRIBUIȚI

pompieri ranga piloni piata unirii

Mai întâi au amenajat locul, apoi și-au dat seama că nu s-au gândit la un „detaliu” esențial, acela că, amenajată astfel, Piața Unirii este interzisă pentru echipajele de urgență. Adică mașinile de pompieri, bunăoară, nu pot ajunge la intervenție, în caz de incendiu, fiind blocate în pilonii de delimitare.

Cum stau lucrurile, s-a văzut joi, în timpul unei alarme false de incendiu la Vicariatul Sârbesc.

Conform legislației, „consiliul local are obligația de a asigura includerea, în planurile de organizare, de dezvoltare urbanistică și de amenajare a teritoriului, a căilor de acces pentru intervenții”, însă pățania pompierilor de zilele trecute indică faptul că nu s-a ținut cont nicio clipă de accesul echipajelor de urgență în zonele recent reabilitate.

„În baza unei bune colaborări, specialiști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș și din cadrul primăriei Timișoara s-au deplasat astăzi (n.r.- vineri) în teren pentru verificarea căilor de acces în zona centrală, în scopul găsirii unei soluții pentru rezolvarea acestor probleme. Conform legii 307/2006 art. 13 litera h) consiliul local are obligația de a asigura includerea, în planurile de organizare, de dezvoltare urbanistică și de amenajare a teritoriului, a căilor de acces pentru intervenții, a lucrărilor pentru realizarea sistemelor de anunțare, alarmare, precum și de alimentare cu apă în caz de incendiu”, a transmis ISU Banat prin intermediul unui comunicat de presă.

12552534_1069791189744858_3713434277819814577_n

Aberațiile din Piața Unirii nu se opresc aici.


Accesul rutier dinspre casieria Retim spre Domul Catolic este interzis mașinilor, dar totodată le obligă să facă stânga. Peste câțiva metri, mașinile, care deja nu aveau voie să meargă pe aici, dar erau obligate (!) să facă stânga, sunt obligate (din nou) să ruleze „înainte” cu viteza legală admisă de 30 km/h.

3595_1069807053076605_7312435118109278430_n

Merită amintit și că Poliția Locală evită să controleze zona, astfel încât, deși pe străduțele proaspăt pietonale parcarea e interzisă, în permanență zeci de mașini staționează ilegal în zonă.

3 COMENTARII

  1. solutia este simpla: montati stilpi de plastic, ca peste tot prin oras si in caz de interventie, ambulanta sau masina de pompieri trece prin stilpii, acestia cedeaza si la un pieton… fara stilpi bizononii sau adormitii care se iau dupa gps o sa intre in zona pietonala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.