Motivul INCREDIBIL pentru care liftul şi rampa pentru persoane cu handicap sunt...

Motivul INCREDIBIL pentru care liftul şi rampa pentru persoane cu handicap sunt nefuncţionale la Liceul Lenau, reabilitat recent cu bani de la UE. Vezi cum MINTE primarul Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI

liceul lenau renovat (10)

Situaţie fără precedent la Timişoara, acolo unde Liceul Nikolaus Lenau, reabilitat recent cu fonduri europene în valoare de cinci milioane de lei are dotări care nu funcţionează, din cauza neglijenţei beneficiarului proiectului, Primăria Timişoara. Mai exact, liftul instalat în clădire şi rampa pentru persoane cu handicap nu funcţionează, pentru că branşarea acestora la reţeaua de electricitate ar duce la întreruperea curentului, din cauza consumului prea mare care nu ar putea fi suportat de actuala reţea.

Primarul Nicolae Robu a confirmat informaţiile, declarând că
„nu funcţionează. După capul unora, ăsta era motiv să nu dăm în folosinţă liceul, că, vezi Doamne, trebuie să umbrim orice realizare. Ele sunt funcţionale, numai că reţeaua de alimentare cu energie electrică nu face faţă, proiectul prevede un alt racord care face faţă, numai că procedurile Enel sunt extrem de cronofage, poate dura un an sau chiar mai mult până când se rezolvă o astfel de problemă la Enel şi atunci evident că noi am dat în folosinţă tot ce s-a făcut acolo.


Liftul nu poate fi folosit şi nici acea rampă, nu pentru că nu sunt funcţionale aşa cum s-a prezentat. Dar eu văd o diferenţă între ce se întâmplă vizavi de Timişoara şi ce se întâmplă vizavi de orice alt oraş, se poate calomnia oraşul acesta oricât, timişoreanul este aici şi vede cu ochii lui. Elevii de la Lenau, părinţii elevilor de la Lenau, profesorii văd cu ochii lor ce s-a făcut acolo şi înţeleg toate aceste lucruri, poate să spună oricine ce vrea pe mass-media naţională pentru că cei care locuiesc aici văd realităţile şi consecinţa care este, cea care în istorie a apărut în multe cazuri similare. Cei ce colportează informaţii în dezacord cu realitatea sigur surprinzând o parte cu acoperire în realitate, dar denaturând mesajul, se decredibilizează”.

Minciuna primarului însă a fost demontată în urmă cu câteva zile de Enel, care a informat pentru Digi24 că „la Enel Energie nu s-a primit nicio solicitare de modificare a avizului tehnic de racordare (…) în care să fie solicitată, din punct de vedere tehnic şi energetic, modificarea instalațiilor electrice pentru un loc de consum existent.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.