Marian Vasile îl acuză pe Titu Bojin de „gravă necunoaştere a situaţiei...

Marian Vasile îl acuză pe Titu Bojin de „gravă necunoaştere a situaţiei şi organigramei CJT” și de ineficienţă în folosirea banilor publici. De ce spune că CJT ar putea să nu mai aibă acces la fonduri europene

0
DISTRIBUIȚI

marian vasile 6

Atac dur lansat astăzi de şeful grupului consilierilor judeţeni PNL Timiş, Marian Vasile, care a ieșit în conferință de presă pentru a critica ultimele declarații date de șeful Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, care a vorbit, tot într-o conferință, nu mai puţin de o oră despre proiectele instituţiei din anul 2015.

Vasile a acuzat că prin tot ceea ce a spus Bojin a arătat o „gravă necunoaştere a situaţiei şi organigramei CJT, ineficienţa şi inadecvarea folosirii banilor publici ai cetăţenilor și lipsă de viziune de capacitate. Domnul Bojin a dat dovadă de lipsă de capacitate fiind adeptul acestui slogan: după mine potopul.


A făcut mai multe afirmații care au dus către o dezinformare grosolană, multe afirmații inexacte lăudându-se cu privire la cei 123 de km de drum pe care i-am realizat în cursul anului 2015 şi subliniind că acesta este cea mai mare realizare a CJT în ultimii 26 de ani. Este indiscutabil faptul că judeţul nostru are nevoie de o infrastructură foarte bună, dar când vorbim de bani publici trebuie să ţinem cont de două aspecte: eficienţa folosirii banilor publici şi adecvarea folosirii acestor bani”.

Vasile a atenţionat că după ce CJT a contractat un credit de 200 de milioane de lei, bani care au servit la realizarea de drumuri, instituţia a ajuns la un grad de îndatorare de 24% din maximul de 30% permis. Mai mult, Vasile spune că unele drumuri făcute de CJT au o calitate îndoielnică şi că contractele s-ar fi atribuit numai anumitor firme. Consilierul a încheiat prin tragerea a două semnale de alarmă, indicând faptul că CJT ar putea să nu mai aibă acces la fonduri europene dacă are datorii foarte mari, dar şi că Titu Bojin ar avea intenţia de a contracta un nou credit pentru drumuri, lucru care ar urma să fie supus la vot în primul plen CJT din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.