Meci cu SCANDAL pentru Dragan Petricevic la Sfântu Gheorghe. Decizia luată de...

Meci cu SCANDAL pentru Dragan Petricevic la Sfântu Gheorghe. Decizia luată de fostul antrenor al lui BC Timișoara la intonarea imnului secuilor a inflamat spiritele

0
DISTRIBUIȚI

dragan.petricevic

Aflat la cârma echipei feminine de baschet Universitatea Cluj, Dragan Petricevic a avut parte de incidente neplăcute la meciul de ieri de la Sfântu Gheorghe. Fostul tehnician al lui BC Timișoara a abătut furia publicului spectator asupra echipei sale deoarece a luat decizia ca aceasta să ignore la începutul jocului imnul ”Ținutului Secuiesc” ascultat imediat după intonarea celui național al României.

“La Sf. Gheorghe se pune un steag al Tinutului Secuiesc peste toată tribuna si suporterii au pretentia ca echipele care vin în deplasare să stea în picioare așa cum au stat când s-a intonat imnul României și să asculte imnul Ținutului Secuiesc. Eu am hotărât ca fetele să își continue încălzirea după intonarea imnului României din două motive principale. Unul este că in regulamentul FRB se spune despre obligația sportivilor și a antrenorilor de a asculta imnul României în poziție de respect.


Apoi pentru că eu consider că fetele pe care le antrenez nu sunt obligate să stea în picioare încă 10 minute și să asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat românesc. Trăiesc în România de 20 de ani, eu sânge de român nu am, dar jumătate din inimă îmi bate pentru România”, a declarat Dragan Petricevic citat de ziardecluj.ro.

Nu e primul incident de acest gen semnalat de presă la evenimentele sportive din județele Covasna și Harghita. ”U” Cluj a pierdut ieri clar meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe, scor 57-93, iar fostul antrenor al BCT-ului a evidențiat că echipa sa a fost huiduită și jignită permanent. ”Am jucat la Târgu Mureș, unde o mare parte a suporterilor este de etnie maghiară, însă am fost mereu bine primiți. Să fie huiduită și înjurată echipa încă de la încălzire doar pentru că am hotărât, pe bună dreptate, să nu stăm drepți ascultând imnul Ținutului Secuiesc ca si cum ar fi imnul de stat. Huiduielile și înjurăturile nu le-am simțit că ar fi vorba de simplul fapt pentru că suntem adversari pe terenul sportiv, ci pentru că nu am vrut să stăm în picioare și să ascultăm imnul Ținutului Secuiesc”, a precizat Petricevic conform aceleiași surse.

Dragan Petricevic a renunțat în toamnă la postul de ”principal” la BC Timișoara și a preluat la scurt timp echipa de fete a Universității Cluj-Napoca. Cu noua formație tehnicianul bosniac ocupă locul 5 în Liga Națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.