Medicii timişoreni au salvat viaţa unei femei cu o tumoră de două...

Medicii timişoreni au salvat viaţa unei femei cu o tumoră de două kilograme. Ce le recomandă doctorii femeilor pentru a nu ajunge în astfel de situaţii

0
DISTRIBUIȚI

medici maternitatea odobescu

O femeie de 45 de ani din judeţul Timiş a primit o şansă la viaţă datorită medicilor timişoreni. Pacienta a ajuns la Spitalul Municipal din Timişoara cu o tumoră de două kilograme, de care a scăpat printr-o intervenţie minim invazivă.

Operaţia a avut loc în urmă cu câteva zile la Clinica „Odobescu” din Timişoara şi a durat aproximativ trei ore. Doctorii au descoperit că fibromul, împreună cu uterul, au cântârit 2,2 kilograme. „Partea mai specială este că am reușit să o scoatem prin tehnici laparoscopice, minim invazive.


Este o femeie de 45 de ani care efectua o muncă fizică consistentă. Am reușit să realizăm intervenția într-un interval decent de timp, aproximativ trei ore”, a declarat medicul Laurențiu Pirtea, șeful blocului operator de la Clinica Odobescu, care a realizat operaţia.

Potrivit medicilor timişoreni, femeia a avut fibromul de mult timp, doar că nu a venit la consult pentru a putea fi diagnosticată şi tratată. Acesta este motivul pentru care tumora a ajuns să cântărească două kilograme. „Această doamnă a avut această formațiune de mult și a evoluat în timp. Din păcate, poate asta se întâmplă și în alte părți, femeile spun lasă că mă simt bine, lasă că mai văd, lasă că mă duc la doctor. Sănătatea este pe primul plan. Cazurile de acest fel sunt tumori benigne, necancerigene. Din păcate, în acest moment suntem pe primele locuri ca incidență a cancerului cervical, pentru că pacientele nu vin la timp”, atrage atenţia medicul Dorin Grigoraș, şeful secţiei de Ostetrică – Ginecologie II a Clinicii „Odobescu”.

Femeile din vestul ţării au nevoie doar de un bilet de trimitere de la medicul de familie pentru a beneficia de consultaţii şi tratament gratuit la Clinica „Odobescu” din Timişoara. Recent, ambulatoriul a fost modernizat cu fonduri europene, astfel că arată ca-n Occident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.