Medicul timişorean Şerban Negru, despre terapiile „miraculoase” care tratează cancerul: „Oncologii sunt...

Medicul timişorean Şerban Negru, despre terapiile „miraculoase” care tratează cancerul: „Oncologii sunt banca, ceilalţi sunt Caritas, vând promisiuni pe care nu le pot onora”. Cât de periculoase sunt VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

serban negru3

Medicul Şerban Negru, fondatorul Asociaţiei OncoHelp din Timişoara, a tras un semnal de alarmă cu privire la terapiile „miraculoase” despre care se spune pe Internet că tratează cancerul, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE. Oncologul timişorean le recomandă bolnavilor de cancer să nu folosească astfel de terapii alternative, asta pentru că îşi pot face mai mult rău decât bine.

„Aceste terapii alternative, naturiste sunt minciuni, nu e nimic adevărat. Sunt oameni fără caracter, fără scrupule care doresc să facă bani uşor înşelând oameni. Înainte de a ajunge un medicament în farmacie, acesta trebuie să treacă o serie de testări riguroase, durează între opt şi zece ani. Doar o moleculă din 5.000 intrate în primele teste ajunge în farmacie. Se folosesc resurse imense, miliarde de euro, oameni educaţi lucrează decenii la astfel de medicamente. Cum poate cineva să inventeze în spatele casei un tratament minune din nişte plante?”, s-a întrebat retoric Şerban Negru.

Fondatorul Asociaţiei OncoHelp consideră că oamenii ajung să dea bani pe astfel de terapii alternative din disperare şi semnalează că majoritatea bolnavilor de cancer apelează şi la aceste metode. „De multe ori, aceste metode nu sunt doar ineficiente, ci şi toxice. Unii pacienţi s-au ales cu hepatite, după ce au folosit tot felul de tratamente cu plante neomologate, ciuperci”, a explicat Şerban Negru.

Medicul timişorean a mai precizat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, că nu este deloc reală ideea că tratamentele alternative despre care se vorbeşte pe Internet ar fi naturale, iar citostaticele ar fi artificiale.


Astfel, mai mult de jumătate din citostatice sunt realizate din extracte de plante. Şerban Negru a mai precizat că şi teoria cum că ar fi o mafie a medicamentelor care sunt ţinute la sertar este falsă şi a comparat tratamentele alternative la care apelează din ce în ce mai mulţi bolnavi de cancer cu fenomenul Caritas.

„Când am auzit prima dată de Caritas, am zis că aşa ceva nu poate să funcţioneze, cum să-ţi dea în trei luni de opt ori banii puşi. Dar auzeam de la cei din jur că ba unul a câştigat, ba altul şi atunci am cedat şi am depus şi eu. Totul a fost o înşelăciune pe care marea majoritate a românilor a crezut-o. Noi, oncologii, suntem banca, promitem ce putem face, dar vin alţii şi promit lucruri irealizabile. Ceilalţi sunt Caritas, vând promisiuni pe care nu le pot onora. În cazul fenomenului Caritas a funcţionat lăcomia, în acest caz este vorba de disperarea bolnavilor cu cancer, este o motivaţie mult mai puternică”, este de părere Şerban Negru.

Medicul timişorean şi-a adus aminte, la PRESSALERT LIVE, de cazul unei femei diagnosticate cu cancer mamar, care s-a extins în tot corpul, descoperit în fază incipientă, dar care s-a tratat cu…cenuşă de grâu, la recomandarea unui „vindecător”. „Este revoltător să ai în faţă un pacient incurabil pentru că a urmat un tratament de acest gen, depistat în fază incipientă, care putea fi tratat. Consider că oamenii cu notoritate care vin şi spun nu faceţi chimioterapie pentru că eu m-am vindecat de cancer cu nu ştiu ce miere nu ar trebui să apară la televizor. Printr-o astfel de afirmaţie, aceşti oameni generează mulţi morţi, un mic cimitir, e ca şi cum ai omorâ un bolnav de cancer cu mâna ta”, a conchis Şerban Negru.

3 COMENTARII

 1. OncoHelp?? Oncologul?? Astia traiesc din frica bolnavilor si din vanzarea de citostatice, articolul asta e reclama la citostatice pe fata. Nu mai poate Negru de grija pacientilor, dadada……

 2. „cancer mamar, care s-a extins în tot corpul” – logic, clientii nu merg la oncologi dupa ce vad astfel de afirmatii inadmisibile. Oncologii au devenit negustori cu moartea dupa protocol, chimioterapia inseamna sa simti literalmente cum ti se baga moartea pe vene (oncologii intre ei o numesc „prajiturica”, fiindca iti prajeste celulele).
  Numai ultimul cretin poate sa creada ca citostaticele sunt naturale. De ce exista masuri de protectie pentru contactul cu citostaticele, daca sunt asa naturale?
  Sa cautati pe internet mai multe.
  Intr-o brosura germana pentru personalul medical scrie asa:
  1. Citostaticele sunt cancerigene, genotoxice si produc sterilitate prin toxicitatea lor si prezinta grade inalte de hazard datorita proprietatilor mutagenice.
  2. Citostaticele pot fi preparate doar in laboratoare de protectie. Manusile speciale trebuie schimbate la fiecare 30 de minute, pentru a evita patrunderea substantelor otravitoare.
  3. Pentru curatarea incaperilor de laborator, regula este: se utilizeaza doar obiecte de unica folosinta, halate de protectie impermeabile, manusi de protectie adecvate, ochelari de protectie, masca de fata speciala (masca chirurgicala nu este suficienta!).
  4. Secretiile corporale ale pacientilor pot fi privite ca substante toxice, deoarece ele pot contine pana la 0,1% citostatice!

  Asa naturalete… renunt cu mare placere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.