Mica Unire va fi celebrată duminică, la Timişoara. Vezi programul pregătit de...

Mica Unire va fi celebrată duminică, la Timişoara. Vezi programul pregătit de administraţia judeţeană

0
DISTRIBUIȚI

lumini si hora unirii03_resize

Mica Unire înfăptuită de domnitorul Alxandru Ioan Cuza, în 24 ianuarie 1859, va fi celebrată la Timişoara în faţa sediului IPJ Timiş, duminică, de la ora 10.00.

La fel ca şi anul trecut ceremonialul din acest an va cuprinde intonarea imnului naţional, o slujbă religioasă şi mai multe discursuri susţinute de reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene.


La ceremonia organizată anul trecut au luat parte prefectul de atunci, Eugen Dogariu, vicepreşedintele CJT Călin Dobra şi primarul Nicolae Robu, alături de conducerea IPJ Timiş şi Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan. La finalul discursurilor, participanţii vor încinge o horă. Şi europarlamentarul Maria Grapini a anunţat că va celebra Mica Unire. „Biroul județean și invitații vor fi prezenți la ora zece, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, pentru a aprinde lumânări în memoria celor care au realizat Unirea, dar și pentru victimele Revoluției din Decembrie 1989, care au luptat pentru libertatea noastră”, a transmis cabinetul europarlamentarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.