Ministerul Sănătăţii a găsit 11 milioane de euro pentru realizarea unei maternităţi...

Ministerul Sănătăţii a găsit 11 milioane de euro pentru realizarea unei maternităţi moderne la Timişoara. Cât costă întreaga investiţie şi când ar putea începe lucrările

0
DISTRIBUIȚI

prematur

De ani buni se vorbeşte despre construcţia unei noi maternităţi la Timişoara, între spitalul judeţean şi Casa Austria, dar încă nu s-a concretizat nimic. Totuşi, Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, este optimist şi a precizat că există şanse mari ca lucrările la noua clădire care va adăposti nu doar o maternitate la standarde europene, ci şi Unitatea de Primiri Urgenţe de la „Judeţean”, care va fi extinsă, ar putea începe anul viitor.

Titu Bojin a explicat că s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu medicul Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, care a anunţat că există un program cu Banca Mondială în care a fost inclus şi Spitalul Judeţean Timişoara.


Astfel, în urma acordului semnat de minister cu Banca Mondială, noua maternitate din capitala Banatului va primi pentru început 11 milioane de euro. „Aşteptăm adresa după discuţia pe care am avut-o săptămâna trecută cu domnul Săndesc ca să putem clarifica maternitatea. Suntem dispuşi să prevedem în data de 25 ianuarie şi pentru maternitate fonduri dacă va fi cazul pentru acest an, dacă nu, să ne dăm acordul că participăm la realizarea finanţării construcţiei maternităţii, care are aproximativ 11 milioane de euro, după ce a fost semnat acordul cu Banca Mondială. Deci, vin finanţări de la Guvern din creditul cu Banca Mondială, urmând ca diferenţa să o suporte Ministerul Sănătăţii şi CJ Timiş pentru realizarea investiţiei”, a explicat, ieri, Titu Bojin.

Pentru realizarea noii clădiri care va adăposti Unitatea de Primiri Urgenţe şi noua maternitate este nevoie, în total, de aproximativ 25 de milioane de euro. În acest moment, Maternitatea „Bega” îşi desfăşoară activitatea într-o clădire veche de 120 de ani, care nu mai respectă normele igienico-sanitare şi nici dimensionarea spaţiilor, saloanele fiind prea mici în raport cu numărul de paturi existent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.