Mitropolitul Banatului, în vizită la adăpostul de noapte din Timişoara pentru oamenii...

Mitropolitul Banatului, în vizită la adăpostul de noapte din Timişoara pentru oamenii străzii, cu alimente şi haine. Ce gest impresionant a făcut pentru câțiva muncitori care lucrau pe autostradă FOTO și VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

mitropolitul la oamenii strazii (2)

Aproximativ 40 de oameni ai străzii, care dorm în nopţile cu temperaturi scăzute în adăpostul de noapte de pe strada Învăţătorului din Timişoara, au fost vizitaţi, în această seară, de Mitropolitul Banatului. IPS Ioan Selejan le-a făcut o bucurie şi le-a oferit o masă caldă şi haine oamenilor nevoiaşi. De altfel, Înaltpreasfinţia sa a anunţat încă de ieri, după slujba de Bobotează de la Catedrala Mitropolitană, că îşi va petrece ziua onomastică alături de oamenii fără adăpost, la fel cum a făcut şi în anii trecuţi.

„Maicile la mitropolie au pregătit hrană caldă pentru aceşti oameni care sunt adăpostiţi în această centrală termică unde au pat, au căldură, au un pic de apă caldă. Iar noi astăzi, în mod deosebit pentru că este sărbătoare creştinească, Sfântul Ioan Botezătorul, am considerat să aducem un plus de alimente pentru ei şi, de asemenea, câte un pulover, câte o haină curată pentru fiecare. Am cunoscut mai bine situaţia de aici şi dacă Dumnezeu ne va ajuta, o să încercăm să mai cercetăm seara să mai aducem hrană caldă pentru ei, pentru că sunt într-o situaţie destul de delicată şi e multă durere. Vom încerca să-i ajutăm cât se poate de mult ca să-i scoatem din această iarnă, că apoi vine primăvara şi săracii îşi găsesc mai uşor ba de lucru, ba în altă parte pentru a-şi trăi şi ei zilele”, a declarat Mitropolitul Banatului, după ce a stat de vorbă cu sărmanii Timişoarei.

După ce au primit o masă caldă şi pulovere chiar din mâna mitropolitului, doi dintre oamenii străzii care dorm în adăpostul de noapte s-au lăudat jurnaliştilor: „vreau să vă spun că suntem şmecheri, suntem doi boschetari, suntem de pe stradă, fără mamă, fără tată, fără niciun ajutor”.

Înainte de a pleca de la adăpost, IPS Ioan Selejan a povestit, provocat fiind de ziarişti, că, astăzi, în drum spre o mănăstire de lângă Făget a observat un grup de muncitori care lucrau la un pod de la autostradă, asta deşi ningea.


Prin urmare, s-a gândit să facă o faptă bună şi pentru ei. „Am zis cum să trec pe lângă oamenii aceştia să nu fac un gest de milostenie. Am mers la mănăstire şi după ce s-a terminat slujba le-am adus şi lor cinci platouri cu alimente şi, să mă ierte şefii lor, le-am adus şi două flacoane de vin ca după terminarea programului să se înveselească, să se încălzească şi ei puţin”, a detaliat zâmbind Mitropolitul Banatului.

Nu este pentru prima oară când Mitropolitul Banatului ia masa cu oamenii străzii. În noiembrie 2015, IPS Ioan Selejan şi-a aniversat ziua de naştere printre oameni nevoiaşi, cu care a servit masa de prânz.

Foto și video: Adrian Pîclișan

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.