Muzica timişoreană a ajuns la New York. Vezi de ce e mai...

Muzica timişoreană a ajuns la New York. Vezi de ce e mai bună viaţa de noapte din Timişoara decât cea din Salonic VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

andreassamProiectul timişorenilor Andreas Sam şi Julyan Dubson are parte din nou de recunoaştere internaţională, piesa lor „Carribean Spirit“ fiind semnată de către una din cele mai respectabile case de discuri din Statele Unite Ale Americii, Kingstreet Sounds din New York. Melodia a fost inclusă într-un E.P.-ul editat de casa de discuri americană în cursul lunii decembrie a anului trecut, care mai cuprinde piese ale unor artişti ca Uff Legere, Edmond Binoge, Dan McGee şi Hot Lipps Inc.

Kingstreet Sounds este o casă de discuri fondată în 1993 de către Hisa Ishioka şi este considerată una din cele mai vechi şi respectabile case de discuri independente din New York, printre artiştii promovaţi de ei numărându-se staruri ca Louie Vega, Roger Sanchez, Danny Tenaglia, Alex Kenji, Dennis Ferrer, Satoshi Tomiie, Kerri Chandler, Cevin Fisher, David Morales sau Larry Levan.

„În cursul verii trecute, am fost invitat să mixez la un eveniment de 72 de ore desfăşrat la No Name, unde am avut ocazia să îl cunosc pe Aaron. I-am spus că şi eu produc muzică şi după ce a ascultat această piesă, a zis că melodia asta va fi semnată de KingStreet Sounds. A trecut o perioadă mai lungă până când piesa a fost semnată. În luna octombrie, am fost în vacanţă la New York şi m-am întâlnit cu reprezentanţii casei de discuri. Au ascultat şi o altă piesă pe care vreau să o lansez, The Mystery, şi mi-au propus să scot un mini – album numai cu piesele mele. Urmează ca în viitorul apropiat să termin şi celalalte piese pentru acest disc. Vreau ca în această vară să.mi lansez mini – albumul“, ne-a declarat Andreas Sam.

DJ-ul grec care a venit în oraşul nostru acum şase ani, din Salonic (Grecia), s-a acomodat cât se poate de bine cu viaţa de noapte din Timişoara şi este rezident al clubului Nouveau. Celălalt membru al acestui proiect, Julyan Dubson, s-a făcut remarcat printr-o serie de remixuri cu „lipici“ pe ringurile de dans şi este rezident al clubului Fratelli.


În ceea ce priveşte viitorul acestui proiect, Andreas Sam ne-a precizat că pregăteşte câteva piese proprii. „Poate vom mai colabora împreună pe viitor. Ne înţelegem perfect, am colaborat împreună cât se poate de bine, dar fiecare îşi urmează drumul propriu. Eu sunt înclinat mai spre afro şi tech“, a precizat Andreas Sam

„Scopul meu e să produc ce simt, ce îmi place, nu să fac muzică gen radio hit“

Cu ocazia vacanţei sale peste Ocean, Andreas Sam a luat contact şi cu viaţa de noapte din New York şi a rămas impresionat de faptul că DJ-ii de acolo promovează melodii mai puţin cunoscute publicului larg şi lumea se distrează fără să asculte muzică comercială. „Am fost în cluburi din Brooklyn şi diferenţa e enormă. Am ascultat piese tribal şi afro cu un groove deosebit. Nu am ştiut nicio piesă din program, nici Shazam-ul nu le-a găsit. Lumea se distrează şi e foarte frumos“, ne-a declarat Adrea Sam.

În ceea ce priveşte scena de party din Timişoara, DJ-ul grec consideră că lucrurile stau mai bine la noi decât în Salonic. „Acum şase ani când am venit în Timişoara în cluburi era numai muzică de comerţ. Acum s-au mai schimbat lucrurile. Desigur, există DJ care pun şaorma-style, dar e şi normal să fie aşa. Eu fac chestia asta ca hobby şi e altceva atunci când faci asta pentru ca să trăieşti. Evident, mai pun şi eu uneori una – două piese comerciale. De exemplu remixul lui Julyan Dubson la «Hello»-ul cântat de Adele sau «How deep is your love». În ultima vreme în Timişoara au venit artişti mari foarte des, cum ar fi Purple Disco Machine, Nora en Pure, Haze M, Robosonic, Aaron. În comparaţie cu Salonic, viaţa de noapte din Timişoara e mai frumoasă. Există şi acolo evenimente mari, dar mai rar. Şi-n plus, în 80 la sută din cluburi se ascultă muzică grecească. Exista şi cluburi specializate pe tech house dar muzica grecească are cel mai mare succes“, spune Andreas Sam care, alături de Julyan Dubson, vor fi invitaţii unui party ce se va desfăşura în 22 ianuarie la clubul Mooskea din Arad.

„Scopul meu e să produc ce simt, ce îmi place, nu să fac muzică gen radio hit. Evident, vreau să produc piese pentru a fi invitat la cât mai multe evenimente. Fac totul cu pasiune. Atunci când pun muzică încerc să citesc bătaile inimilor celor care se află pe ringul de dans, la fel ca şi BPM-ul (n.n – beats per minute, ritm) pieselor, pentru ca cele două să se sincronizeze“., mai spune el.

Foto: Flavius Neamciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.