Nicolae Robu, confirmat de PNL ca şi candidat la Primăria Timişoara, deşi...

Nicolae Robu, confirmat de PNL ca şi candidat la Primăria Timişoara, deşi nu respectă grila de integritate impusă de partid

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pnl (2)

Este oficial – primarul Nicolae Robu este candidatul PNL Timiş în cursa pentru Primăria Timişoara la alegerile din 2016. Deşi anunţul a fost făcut în cursul anului 2015, decizia oficială a fost luată astăzi în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL. „Am validat candidaţii pentru funcţia de primar de municipiu reşedinţă de judeţ în paisprezece municipii şi candidaţii pentru funcţiile de preşedinţi de organizaţii judeţene, în trei judeţe, cu care intenţionăm să candidăm pentru preşedinţie şi care vor deschide listele. La Alba candidăm în continuare cu primarul Mircea Hava, la Arad cu primarul Gheorghe Falcă, la Bacău cu senatorul Dragoş Luchian, la Brăila cu senatorul Cătălin Boboc, la Caraş Severin cu Ioan Popa, la Cluj cu primarul Emil Boc, la Dolj cu Pavel Badea, la Galaţi cu Nicușor Ciumacenco, fost viceprimar, la Deva cu primarul Petru Mărginean, la Drobeta Turnu Severin cu primarul Daniel Cârjan, la Ploieşti cu senatorul Andrei Volosevici, la Timișoara cu primarul Nicolae Robu”, a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga la finalul şedinţei BPN PNL, anunţă Mediafax.

Vă reamintim că pentru a se asigura că oamenii care vor candida la scrutinele din acest an nu vor avea nicio problemă cu legea, PNL a votat un set de criterii de integritate. Însă, prin alegerea lui Nicolae Robu ca şi candidat pentru un nou mandat, PNL a încălcat crietriile atât de mult trâmbiţate prin presă.


Punctul 7 din lista cu criterii de integritate promovate de PNL anunţa că nu pot fi candidați cei care „au manifestat atitudini discriminatorii, prin declaraţii sau atitudini rasiste, şovine, xenofobe sau discriminatorii constatate prin hotărîri definitive”.

Primarul Timişoarei a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea discriminării privind o postare rasistă la adresa ţiganilor. „Tocmai am văzut pe un post național de televiziune un reportaj privind manifestările epatatoare ale țiganilor. Se spunea, în reportaj – în opinia mea: pe bună dreptate – că noțiunile cele mai dragi țiganilor sunt cele de ‘mare’ și ‘mult’. Asta în timp ce în background, se auzea un cântec în care se spunea că ‘țiganii s-au modernizat’. Ei bine, după ce le-am cerut țiganilor să arate că s-au modernizat înlăturându-și turnulețele și alte elemente kitschoase de pe clădiri – e adevărat, fără succes până acum, dar eu încă aștept ca cineva să spargă gheața! -, le fac acum propunerea ca în loc să arate câți dinți din aur au, câți galbeni, câți cocoșei, câte ghiuluri, ce mașini, etc., etc., să se laude prezentând în fotocopie adeverința cu sumele plătite ca taxe și impozite, mărită proporțional cu valoarea acestora. Eu le promit că adeverința în original le va fi eliberată cu maximă celeritate. Sper că sunteți de acord cu mine că așa ceva chiar ar fi o dovadă de ‘modernizare’!” a scris Robu pe Facebook.

Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării l-a amendat cu 2.500 lei pe Nicolae Robu pentru declaraţiile considerate discriminatorii. Primarul a contestat în instanţă decizia CNCD, dar Curtea de Apel Timişoara prin sentinţa nr. 21 din 28 ianuarie 2015 a respins solicitarea lui Robu, hotărârea consiliului rămânând, astfel, definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.