Număr record de turişti la Castelul Corvinilor din vestul ţării, în 2015....

Număr record de turişti la Castelul Corvinilor din vestul ţării, în 2015. Se pregăteşte turnarea unui nou film de acţiune la Hunedoara

0
DISTRIBUIȚI
castelul corvinilor
Foto: Mircea Serban

Castelul Corvinilor din Hunedoara, considerat drept cel mai bine conservat monument medieval din sud-estul Europei, atrage ca un magnet tot mai mulţi turişti, în fiecare an. În 2015, un număr record de turişti a trecut pragul spectaculosului castel din vestul ţării. Potrivit Digi 24, obiectivul turistic a fost vizitat de aproximativ 300.000 de persoane.

De altfel, doar în primele zile ale lui 2016, la Castelul Corvinilor au ajuns câteva sute de drumeţi, majoritatea şi-au petrecut sărbătorile de iarnă în judeţul Hunedoara. Vă reamintim că în acest an încep o serie de lucrări de modernizare a castelului. Aproximativ zece milioane de euro, bani europeni, vor fi investiţi în restaurarea Castelului Corvinilor.

castelul corvinilor
Foto: Sorin Tipcu

„O să fie restaurat în întregime, camerele, sălile vor fi agrementate cu mobilier, arme, armuri, se vor face circuite de vizitare, iar zona dimprejurul castelului va fi refuncționalizată.


Vor fi organizate turniruri, va fi un amfiteatru pentru desfășurarea de spectacole, deci este un proiect foarte, foarte ambițios”, a declarat Dan Bera, administratorul castelului.

În primăvara acestui an, la Hunedoara va fi turnat şi un lungmetraj american de acţiune. În trecut, Castelul Corvinilor a găzduit mai multe producţii cinematografice (filme artistice, documentare şi clipuri publicitare), între care şi pelicula “Ghost Rider 2”, cu Nicolas Cage în rolul principal.

Castelul Corvinilor a fost ridicat de Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea. Adulţii care doresc să-l viziteze trebuie să scoată din buzunar 20 lei, iar elevii şi studenţii, cinci lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.