O firmă israeliană a creat valiza care își urmează singură proprietarul VIDEO

O firmă israeliană a creat valiza care își urmează singură proprietarul VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Firma israeliană NUA Robotics a creat o valiză care își urmează singură proprietarul, cu ajutorul unei aplicații pe smartphone, informează „Le Figaro”. Este soluția ideală pentru cei care au în mâna dreaptă biletele și pașapoartele, iar în stânga reviste care să le țină de urât pe drum.

Când proprietarul valizei tastează, via Blotooth, butonul „Follow me” (Urmează-mă), bagajul „înțelege” mesajul și urmează posesorul telefonului.

„Dezvoltăm primul bagaj robotizat din lume, care poate urma fizic utilizatorul, ocolind obstacolele și trimițând date direct la smartphone-ul utilizatorului”, a declarat pentru Le Figaro Alex Libman, co-fondatorul NUA Robotics.

Aflată încă în stadiu de prototip, valiza avansează cu o viteză relativ mică, pentru a nu-și depăși „stăpânul”.


Însă Alex Libman asigură că aceasta ar putea fi mărită.

Echipat cu patru roți, bagajul cu o autonomie între o oră și o oră și jumătate evită obstacolele datorită unor receptori. Este dotat și cu porturi USB, care permit încărcarea telefoanelor, a calculatoarelor, tabletelor sau a altor aparate high-tech, având și alarmă anti-furt. Prețul la care va fi comercializată valiza ar urma să fie în jur de 450 de dolari (410 euro).

„Sperăm că putem lansa valiza până la Crăciun, dar nu promitem fiindcă nu vrem să dezamăgim persoanele interesate”, subliniază Alex Libman, care preferă să nu avanseze nicio dată pentru lansare, în eventualitatea unor întârzieri la vânzarea în magazine sau online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.