Oamenii străzii, primele victime ale gerului, în Timiş. La câte persoane au...

Oamenii străzii, primele victime ale gerului, în Timiş. La câte persoane au acordat medicii de pe ambulanţă îngrijiri medicale şi ce ne recomandă specialiştii

0
DISTRIBUIȚI

om al strazii

Gerul din ultimele zile începe să facă primele victime în judeţul Timiş. Medicii din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Timiş au acordat, în primele patru zile ale anului 2016, îngrijiri medicale unui număr de 13 persoane, cărora li s-a făcut rău din cauza frigului.


Carmen Dehelean, directorul adjunct al serviciului de ambulanţă Timiş, ne-a declarat că majoritatea pacienţilor cu degerături sau hipotermie sunt oameni ai străzii.

De altfel, având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş le-a solicitat cetăţenilor care văd persoane fără adăpost să sune la 112. Acestea sunt preluate şi transportate la unul din cele şase adăposturi special amenajate pentru oamenii străzii din Timişoara sau la cel din Lugoj.

Medicii ne recomandă ca în aceste zile geroase să nu stăm prea mult pe afară dacă nu avem căciulă, mănuşi şi ghete călduroase. Asta pentru că extremităţile sunt foarte sensibile la ger şi pot apărea degerături. În cazul în care apar degerături, este recomandată consultarea de urgenţă a unui medic. De asemenea, specialiştii spun că este indicat să consumăm, în aceste zile, alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe şi legume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.