Parlamentarii români, demersuri pentru ajutorarea familiei Bodnariu, în vizita din Norvegia. Cu...

Parlamentarii români, demersuri pentru ajutorarea familiei Bodnariu, în vizita din Norvegia. Cu cine au purtat discuţii

0
DISTRIBUIȚI

protest bodnariu

Parlamentarii români plecaţi în delegaţie în Norvegia, pentru a încerca să ajute familia Bodnariu ai cărei copii au fost daţi în plasament de statul norvegian, au avut astăzi noi întrevederi la nivel înalt. Astăzi parlamentarii, printre care şi timişoreanul Ben-Oni Ardelean s-au deplasat la Parlamentul norvegian (Stortinget), acolo unde au avut cu o întâlnire cu Erlend Wiborg, prim-vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă şi afaceri sociale, şi cu membrii ai acestei comisii şi cu participarea la un dejun de lucru oferit de Ulf Leirstein, preşedintele Grupului de prietenie cu România din Legislativul norvegian, alături de membri ai grupului şi ai altor comisii parlamentare.
„Membrii delegaţiei române au transmis un semnal politic clar de neacceptare a măsurilor disproporţionate şi netransparente luate de Barnevernet în anumite cazuri (Bodnariu, Nan şi altele similare) şi au relevat necesitatea de a avea o cooperare susţinută cu partea norvegiană în vederea reîntregirii familiei.


În finalul convorbirilor, partea română a adresat colegilor parlamentari norvegieni invitaţia de a efectua vizite în România pentru continuarea dialogului demarat la Oslo. Ulterior, delegaţia a participat la o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Norvegia, care s-a desfăşurat pe parcursul a peste trei ore, eveniment organizat şi găzduit de Ambasada României la Oslo”, se transmite prin intermediul unui comunicat de presă. Vizita în Norvegia a delegaţiei parlamentare continuă astăzi, în program fiind incluse convorbiri cu reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Externe şi ai Ministerului Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii Sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.