Partidele din Timiş, pregătiri pentru alegerile locale. Când va face PNL publică...

Partidele din Timiş, pregătiri pentru alegerile locale. Când va face PNL publică lista cu potenţiali candidaţi la CJT şi CLT

1
DISTRIBUIȚI

indicator sectie votare

Alegerile locale din 2016 nu par să producă mari bătăi de cap pentru cele două mari partide din Timiș, PNL și PSD. Concret, cele două formațiuni între care se va da lupta pentru supremație nu au încă listele cu candidați pregătite, motiv numai bun ca speculațiile privind posibili combatanți să fie la ordinea zilei.

PNL Timiș are deja un candidat pentru Primăria Timișoara, căci actualul edil Nicolae Robu și-a anunțat intenția de a lupta pentru un nou mandat chiar în ziua în care timișorenii branșați la Colterm au rămas fără apă caldă, din cauză că E.ON a sistat furnizarea de agent ca urmare a unor datorii restante. Stabilirea unui candidat pentru șefia Consiliului Județean Timiș este însă o sarcină mai grea pentru liberalii din Timiș, motiv pentru care în cadrul partidului încă se poartă tratative, în paralel cu diverse sondaje cu scopul de a vedea cine este cel mai potrivit om pentru a „ataca” funcția deținută momentan de pesedistul Titu Bojin.

De cealaltă parte a baricadei, PSD are probleme în stabilirea unui om care să intre în cursa împotriva lui Nicolae Robu.


Deși anunță de luni bune că fac analize, ba chiar recent au încheiat și un sondaj în acest sens, pesediștii din Timiș nu au făcut public numele omului care va lupta în acest an pentru funcția de edil-șef al orașului de pe Bega. Conform declatațiilor oficiale, în sondajul efectuat au intrat nume precum Sebastian Răducanu, preşedinte al PSD Timişoara, Marius Craina, preşedinte executiv al PSD Timişoara, Florin Bîrsăşteanu, deputat şi Sorin Grindeanu, preşedinte al PSD Timiş. Deși Titu Bojin a anunțat în repetate rânduri că ar vrea un nou mandat în fruntea CJT, locul acestuia ar putea fi luat de Grindeanu dacă de la nivel central se va stabili că șefii de filiale județene vor intra în cursa pentru șefia consiliilor județene. Chiar și așa, Bojin se arată persistent, declarând recent că nu ar refuza să intre în cursa pentru Primăria Timișoara.

Însă, cu toată indecizia, PSD pare să fie cu un pas în fața PNL în ceea ce privește pregătirile, asta pentru că social-democrații au deja candidați pentru 90 din cele 99 de primării și liste aflabetice cu candidații la Consiliul Județean Timiș și Consiliul Local Timișoara.

Legat de pregătirile PNL Timiș pentru desemnarea candidaților pentru CLT și CJT, secretarul PNL Marian Vasile ne-a declarat că „obiectivul filialei PNL Timiș este de a stabili lista de consilieri județeni și locali pentru Timișoara până la sfârșitul lunii ianuarie, fiind vorba, în prima etapă, de o prezentare în ordine alfabetică. Ordinea exactă pe liste s-ar putea să dureze mai mult, dat fiind faptul că se va face pe baza unei evaluări personale și a votului politic din biroul județean”.

1 COMENTARIU

  1. Fenomen straniu pentru banateni.Alegerea perpetua a celor mai triste si controversate figuri in functi publice imi dau de gindit.Sa fie oare banateni atit de incuiati sau poate orbi ori ignoranti.Ce poate crede oare un om care a riscat viata si familia in 89 pentru un trai mai bun,pentru competenta si profesionalism dar mai ales moralitate si simt civic al celor ce vor ajunge sa conduca destinel;e unor comunitati.Ei si numai ei sunt elitele acestu judet;ei rezidurile unui sistem abolit.Doar atit a putut scoate un centru universitar de traditie;camatari;bisnitari;mafioti si haiduci la drumul mare?Unde sunt buni gospodari,plecati spre servirea nevoilor comunitati in slujba carora au fost pusi?Unde sunt adevarati banateni si caramizile cu care se bat in piept in fata celorlalti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.