Pașapoarte mai ieftine și noi reglementări de călătorie. De unde își pot...

Pașapoarte mai ieftine și noi reglementări de călătorie. De unde își pot ridica timișenii actele de călătorie

0
DISTRIBUIȚI

3879-119063-pasaport

Noi reglementări de călătorie în noul an. Și pașapoarte mai ieftine. Acestea sunt doar două din noutățile pe care le aduce 2016.

De la 1 ianuarie 2016, prețul unui paşaport temporar va fi de 97 lei, la care se adaugă taxa consulară – 22 lei şi tarif suplimentar în valoare de 100 lei. Un pașaport simplu electronic cu valabilitate cinci ani va costa 261 lei, sumă la care se adaugă taxa consulară. Un paşaport simplu electronic cu valabilitate de trei ani va costa 236 lei, plus taxa consulară.

În Timiș, pașapoartele se eliberează fie la Timișoara, la mall, fie la punctele de lucru din Lugoj, str.


Bucegi, nr. 21 (Şcoala Populară de Artă), Sânnicolau Mare, Bd. Republicii, nr.14 (Casa de Cultură), Jimbolia, str. Tudor Vladimirescu, nr. 81 (Primăria Jimbolia), Deta, Bd. Victoriei, Nr.32 (sediul Primăriei Deta). Programările la Timișoara se pot face și online, iar orarul de funcționare al birourilor poate fi consultat aici.

Călătorii fără vize în Canada

Românii care au deţinut în ultimii 10 ani o viză canadiană sau o viză non-imigrant pentru SUA nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Canada, începând de azi. România a fost inclusă de guvernul canadian în programul Electronic Travel Authorization (eTA).

Astfel, din 2016 cetăţenii românii vor fi trataţi identic cu ceilalţi europeni care nu au nevoie de viză pentru Canada.

Programul eTA este similar celui din Statele Unite, Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Astfel, cele două ţări aplică aceleaşi metode pentru a filtra călătorii din afara perimetrului nord-american.

Înainte de a merge în Canada, ideal chiar înainte de a cumpăra un bilet, călătorii vor putea solicita o autorizaţie electronică de călătorie, completând un formular online. În cea mai mare parte a cazurilor, cererile vor fi aprobate electronic în câteva minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.