Pavajul proaspăt montat în centrul istoric al Timișoarei are nevoie deja de...

Pavajul proaspăt montat în centrul istoric al Timișoarei are nevoie deja de reparații. Ce s-a întâmplat FOTO

0
DISTRIBUIȚI

IMG_4521

Firma Corint din Alba Iulia, căreia Primăria Timișoara îi virează în conturi 2 milioane de euro ca să semnaleze vestigiile istorice găsite de arheologi, a început să repare ceea ce au stricat muncitorii ei atunci când au pus în operă proiectul.

Așa cum PRESSALERT.ro a arătat, pavajele speciale din centrul vechi al Timișoarei au luat-o la vale la câteva zile după ce au fost montate, de mântuială. Pietrele decorative în valoare de 7 milioane de lei (fără TVA) s-au desprins imediat după ce timișorenii au început să calce pe ele, peste locul unde s-a descoperit o casă din secolul al XVII-lea, în Piața Țarcului.

În loc să se folosească adezivul corect, s-au cumpărat și alte pietre decât cele indicate de proiectant, iar rezultatul a fost n fiasco.


Zona a fost descoperită și se remontează în aceste zile.

De asemenea, au fost desfăcuți metri pătrați întregi de piatra cubică mica așezată lângă clădirile de pe strada Eugeniu de Savoya, care, la fel, se dislocaseră și ”plecaseră” de mult din locul lor.

IMG_4987

Reabilitarea centrului vechi al Timișoarei este un proiect realizat în mare parte cu bani europeni, în valoare de aproape 15 milioane de euro. După mai multe amânări, lucrările de reabilitare a spaţiilor publice din centrul istoric, realizate de Romprest SA, continuă și acum, deși zona a fost inaugurată de primarul Robu la sfârșitul lunii decembrie. Au rămas în execuție, până la finele lunii ianuarie 2016, lucrările de „punere în valoare a vestigiilor istorice descoperite cu ocazia săpăturilor de descărcare de sarcină”, lucrări adjudecate de SC Corint SRL din Alba Iulia pentru 2 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.