PERCHEZIȚII la firme din Timișoara bănuite că au creat un prejudiciu de...

PERCHEZIȚII la firme din Timișoara bănuite că au creat un prejudiciu de 6 milioane de lei. Ce au descoperit polițiștii

0
DISTRIBUIȚI

mascati actiune 1

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au început săptămâna în forță, cu patru percheziții la sediile și punctele de lucru a 2 societăți comerciale, precum și la domiciliul unui administrator, bănuit de evaziune fiscală.


Prejudiciul cauzat este estimat la 6.000.000 de lei. Au fost vizate SC Malpensa SRL și SC Best Consulting SRL, unde acționar majoritar și manager este Tiberiu Motoc.

Perchezițiile au avut loc sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. ”În perioada 2009 – 2014, bănuitul, în calitate de administrator al unei firme cu obiect de activitate fabricarea materialului rulant, ar fi înregistrat în evidența contabilă și ar fi declarat organului fiscal achiziții fictive de mărfuri (piese vagoane, locomotive), în scopul reducerii impozitului pe profit și TVA-ului. Prin aceste operațiuni există suspiciuni că ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproape 6.000.000 de lei. Polițiștii au urmărit identificarea și ridicarea documentelor contabile (facturile de achiziție bunuri și servicii, avize de însoțire a mărfii pentru bunurile achiziționate, notele de recepție pentru intrările de bunuri, contracte încheiate cu furnizorii, etc.) în scopul probării activității infracționale”, au transmis polițiștii.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuitului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.