Pesedistul Sorin Grindeanu, pe val în 2015. Cum a ajuns preşedinte...

Pesedistul Sorin Grindeanu, pe val în 2015. Cum a ajuns preşedinte al PSD Timiş şi ce schimbări a făcut

0
DISTRIBUIȚI

alegeri psd timis grindeanu (7)

Demisia lui Titu Bojin de la șefia PSD Timiș, ca urmare a cercetării în cadrul unui dosar de corupție i-a adus președintelui PSD Timișoara, Sorin Grindeanu, numirea de președinte interimar al filialei județene a social-democraților din Timiș.
În 19 iunie Sorin Grindeanu a fost votat oficial preşedinte al PSD Timiş. După finalizarea scrutinului, acesta a spus că „eu unul sunt mândru că fac parte din guvenul Ponta. Sunt mândru că fac parte dintr-un guvern care a redat demnitatea şi a şters toate nedreptăţile făcute de acel guvern pedelist. (…) Este de datoria noastră a partidului să continuăm să guvernăm. Vor să vină înapoi cei care au tăiat pensii, salarii şi care au făcut acele lucruri legate de restituiri. Cei care au furat această ţară timp de zece ani şi care acum nici măcar nu au verticalitatea să vină în faţa oamenilor să spună că ne-am ascuns în umbra PNL.


(…) Sigur, nu e simplu, cel puţin pentru mine, astăzi. Sunt om de stânga, dincolo de tot ceea ce înseamnă convingeri lăuntrice a fi de stânga, iar a nu te muta peste noapte de la stânga la dreapta aşa cum s-a mutat PD prin 2003 sau de la liberalism la populari aşa cum a făcut PNL, e ceva. A fi de stânga înseamnă să fii din momentul în care te înscrii şi până termini. Trebuie să simţi, să faci asta şi lucrurile astea dau forță partidului nostru”.  După o serie de amânări, în 9 octombrie, Grindeanu şi-a ales şi biroul de conducere.

Echipa lui Grindeanu este contituită din preşedinte executiv Călin Dobra , vicepreşedinţi Petru Andea, Nicolae Birău , Florin Bîrsășteanu, Sabin Bociu, Titu Bojin, Francisc Boldea, Dorel Covaci, Florica Fășie, Alger Ilaș, Marcel Muia, Sebastian Răducanu , Ioan Sima, Ioan Sorincău, Marius Stoian, Sorin Stragea, Matei Suciu, Ovidiu Stefănescu, Cătălin Tiuch, Ionel Toma, conform statului sunt viepreședinți și președinții organizaţiilor de Femei, Tineret și Vârstnici, adică Romanița Jumanca, Alfred Simonis, Ilie Borţun, vicepreședintele CJT Florian Zanfir . Secretar executiv a fost ales Adrian Negoiţă, trezorier Ovidiu Brânzan. Invitați permament în BPJ fără drept de vot sunt Traian Stoia, Raimond Rusu, Claudiu Coman, Voichița Lăzureanu, Adrian Pau și Deian Plașvoșin.

În calitate de preşedinte al PSD Timiş, Grindeanu a schimbat modalitatea de alegere a consilierilor judeţeni, stabilind ca fiecare colegiu să propună doi consilieri judeţeni, urmând ca cel mai bine plasat colegiu de la alegerile din 2016 să dea şi preşedintele CJT. E important de menţionat că pe durata anului 2015 Grindeanu a fost şi ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, funcţie pe care a pierdut-o odată cu demisia guvernului Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.