Petrecere FreeStyle Arena, alături de K-Lu, la Timişoara

Petrecere FreeStyle Arena, alături de K-Lu, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

klu

Binecunoscutul DJ şi producător muzical timişorean K-lu este capul de afiş al unei petreceri care poartă numele de FreeStyle Arena, care va avea loc vineri 15 ianuarie cu începere de la ora 22.00, la D’arc The Bar.

În cursul verii trecute, timişoreanul a fost invitat să susţină un set în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului GreenSounds din Bucureşti, manifestare la care au mai fost invitaţi printre alţii Asian Dub Foundation, Guano Apes, Fun Lovin’ Criminals, Dubioza Kolektiv, Subcarpați & Orchestra, Niște Băieți, Les Elephants Bizarres, Blue Nipple Boy, Danaga, Toulouse Lautrec, De Phazz, Nouvelle Vague, Moonlight Breakfast, Narcotango sau Kathrin DeBoer. Tot în cursul anului trecut, artistul pe numele său adevărat Alin Constantin, a revenit în faţa fanilor cu o nouă melodie care foloseşte o serie de sample-uri hazlii decupate din filme româneşti celebre. Piesa numită „Pac, pac” conţine scene si replici din filmele „Cu mîinile curate“ (1972), „Un comisar acuză“ (1973), „Ultimul cartuş“ (1974), „Revanşa“ (1978) şi „Duelul“ (1981).


K-lu este apreciat în mod special pentru promovarea valorilor cinematografice şi deseori include în piesele sale sample-uri din filme românești celebre.

În luna martie a anului 2015 K-lu a lansat primele piese în limba engleză – “It’s about Time” și “Like This” pe compilația cu numărul 7 a casei de discuri Fused Funk din Marea Britanie. K-lu este prezent pe scena electronică de zece ani şi promovează genuri muzicale ca funk, hip hop şi breaks. Face parte din mai multe proiecte şi trupe cu care ajunge să concerteze în cadrul unor festivaluri de jazz şi în afara ţării, una din apariţiile sale desfăşurându-se pe scena Filarmonicii din Timişoara, la aniversarea a 30 de ani de existenţă a Trio Contraste.

Sample-urile hazlii „decupate“ din filme româneşti celebre fac din K-lu un autentic promotor al valorilor cinematografice autohtone, căci nu de puţine ori cei care ascultă piesele lui descoperă cu stupoare pelicule româneşti nepromovate defel de mass-media. Albumul lui de debut, „Chestii, socoteli“, conţine citate geniale din filme româneşti de succes şi trei remixuri la Alexandru Andrieş, Mihaela Runceanu şi Aura Urziceanu, şi reprezintă un tribut adus personajelor de vază ale cinematografiei noastre. De altfel, una din piesele acestui album a fost inclusă şi în coloana sonoră a documentarului intitulat „13 shades of Romanian“, realizat de Anda şi Dragoş Teglaş. Documentarul se vrea a fi o replică la documentarul „Vin Românii“ şi prezintă poveşti de succes ale unor români care trăiesc peste hotare. Alături de el, la acest party vor mai mixa Razy, Kuky şi Alex Icleanu, iar bilete de intrare costă 15 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.