Un fost pușcăriaș, candidatul PNL la Primăria Peciu Nou. Cum s-a apărat...

Un fost pușcăriaș, candidatul PNL la Primăria Peciu Nou. Cum s-a apărat Robu în fața criteriilor de integritate și cum l-a pus la punct Vasile Blaga VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

pnl17

PNL Timiş a finalizat lista cu candidaţi pentru circa 75% din primăriile din judeţ. Astăzi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Filarmonica Banatul și la care au luat parte și copreședintele PNL Vasile Blaga și Jose Manuel Barrose, care a stat doar câteva minute, au fost făcute publice numele candidaţilor care vor intra în cursa pentru alegerile locale din 2016. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a clarificat faptul că PNL nu dorește să câştige toate primăriile din judeţ, dar că lupta din acest an va fi una dură și că PNL trebuie să o ducă până la capăt. Primarul Nicolae Robu a făcut un apel la toate femeile din organizaţie „să lase cratiţa la o parte”, că problema mâncării se poate rezolva altfel şi astăzi şi a cerut ca femeile să se implice mai activ în politică pentru a candida la primăriile din judeţ.

Cu toate criteriile de integritate impuse de PNL, pe lista anunțată sunt edili cu probleme. De departe situația cea mai cimplicată este în cazul candidatului de la Primăria Peciu Nou, Ioan Fărcălău. Acesta a fost primarul comunei și este un fost pușcăriaș, acesta executând opt luni de închisoare pentru că a fost prins conducând fără permis după ce i-a fost suspendat pentru că a fost prins sub influența băuturilor alcoolice. Primarul de la Deta, Petru Roman, a fost găsit, anul trecut, de Agenția Națională de Integritate în conflict de interese penal și în conflict de interese administrativ, după o anchetă PRESSALERT.ro în care am dezvăluit că banii orașului au ajuns și în conturile firmei sale.
De asemenea, candidatul pentru Buziaș, Sorin Munteanu, a trecut pe la nu mai puţin de patru partide.

Primarul Timișoarei a fost amendat de CNCD pentru declarații discriminatorii. Despre propria sa candidatură primarul Nicolae Robu a comentat, astăzi, legat de punctul 7 din criteriile de integritate încercând să convingă sala că nu a încălcat niciun cod al PNL, asta deşi a fost obligat de instanţă să achite o amendă aplicată de Consiliul Naţional al Combaterii Discriminării după ce a jignit ţiganii pe Facebook. „Nu am fost niciodată rasist, nu am avut atitudini discriminatorii, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să îi punem la punct pe acei indivizi care ne sfindează, nu pentru etnia lor. (…) Vă asigur că voi duce toate luptele pe care va trebui să le duc şi aţi văzut în societatea noastră există putregai, există şi oameni care vor să se înfrupte din avuţia publică locală. Cu mine nu le va merge”.

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, nu s-a lăsat impresionat de discursul lui Robu şi sec a constatat că numărul potenţial de femei care să fie pe liste este extrem de mic în Timiş faţă de standardele stabilite şi a dat exemplu fostul PDL care în conducerea centrală a noului PNL a promovat 40% femei.


De asemenea, Blaga a atras atenţia că nu câştigarea Primăriei Timişoara şi a Timişului este problema, ci scorul. Vezi video de la finalul materialului.

Întrebat despre candidatura fostului pușcăriaș și respectarea criteriilor de integritate, Vasile Blaga a declarat că „nu ştiu despre cine este vorba. La Bucureşti validăm candidaţii pentru funcţia de primar reşedinţă de judeţ şi capul de listă la judeţ, în actuala configuraţie a legii alegerilor locale pentru cei din teritoriu. Asta nu înseamnă că nu ne interesează ce se întâmplă. Nu ştiu situaţia la fiecare. Dacă nu sunt îndeplinite condiţiile de integritate pe fiecare om nu va candida. Dacă omul are drepturi electorale eu nu am nimic împotrivă să candideze”.

Lista cu candidați avansată de PNL arată astfel:

Timișoara – Robu Nicolae
Lugoj – Ambrus Ioan
Buziaș- Munteanu Sorin
Ciacova – Filip Petru
Deta – Roman Petru
Făget – Avram Marcel
Gătaia – Cozarov Raul
Jimbolia – Postelnicu Darius
Sânnicolau Mare – Groza Dănuț
Balinț – Marchevici Maximilian
Banloc – Trifonescu Lucian
Bara – Lelea Ioan
Bârna – Balintoni Nicolae
Belinț – Laza Gheorghe Florin
Bethausen – Muntean Ioan
Biled – Oprișa Ovidiu
Birda – Cotos Rodica
Bogda – Prisecariu Gigel
Boldur – Ardelean Calin
Brestovăț – Dobra Eugen
Bucovăț – Jivan Tiberiu Ionel
Cenad – Crăciun Nicolae
Cenei – Ilaş Gabriel
Checea – Birdean Dorin Liviu
Coșteiu – Nicoli Catalin
Curtea – Iacob Dănuț
Darova – Tilihoi Sorin
Denta – Giorici Laurentiu
Dudeștii Noi – Nica Alin Adrian
Dudeștii Vechi – Budur Adrian
Fârdea – Lupulescu Samuel
Fibiș – Carcea Gheorghe Dorel
Foeni – Cizmaş Miomir Dobrivoi
Găvojdia – Stoica Dănuț Toma
Ghilad – Guran Cornel
Giarmata – Delvai Ioan
Giera – Hotean Victor
Giroc – Golban Florin
Gottlob – Nastor Gheorghe
Iecea Mare – Codrescu Ovidiu
Jamu Mare – Dragila Gheorghe
Jebel – Petrus Teodor
Lenauheim – Suciu Ilie
Liebling – Munteanu Ioan
Livezile – Varga Ștefan
Lovrin – Graur Vasile
Margina – Tuţac Crinel
Mașloc – Lupu Ionel
Mănăștiur – Lera Vasile
Moravița – Turculețu Dumitru
Moșnița Nouă – Bucur Florin
Nădrag – Moldovan Rozica
Ohaba Lungă – Peia Eugen
Otelec – Pascu Valentin
Parța – Coroama Valentin
Pădureni – Ignuța Dorin
Peciu Nou – Fărcălău Ioan
Pesac – Borcilă Adrian
Pietroasa – Lapugean Sorin
Pișchia – Sas Ioan
Remetea Mare – Chira Traian
Saravale – Ciobu Constantin
Satchinez – Dan Ion Florin
Sînandrei – Truică Marian
Sânmihaiu Român – Trifan Nicolae
Secaș – Mates Violeta
Șag – Precup Daniel
Știuca – Bejera Vasile
Teremia Mare – Sîntean Cosmin Gheorghe
Tomești – Medelean Costel
Topolovățu Mare – Neșcu Iosif – Ioan
Traian Vuia – Crisciu Nicolae
Voiteg – Ciobanu Ion

2 COMENTARII

  1. Are dreptate ca nu va castiga toate primariile de exemplu cu Ambrus la Lugoj nu prinde 30% ,merge pe linia robului ,aroganta,nerealist,megalomania si nerealist si nu asuma unele greseli.

  2. Dar cu condamnatul definitiv Dragnea la varful PSD cum va simtiti ? O sa va invete cum se fura si de data asta la alegeri ?
    Omul ala a a fost condamnat pentru o infractiune care nu a prejudiciat pe NIMENI ( a condus masina fara permis !) fata de Dragnea care a fost condamnat pentru o infractiune foarte grava care pune in pericol Democratia din Romania. Sunteti INFAMI .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.