Politicienii din Timiş, REACŢII la numirea lui Nicolae Robu drept candidat la...

Politicienii din Timiş, REACŢII la numirea lui Nicolae Robu drept candidat la Primăria Timişoara. Ce spun despre situaţia încălcării criteriilor de integritate

5
DISTRIBUIȚI

robu dna2

Numirea primarului Nicolae Robu ca și candidat al PNL Timiș pentru un nou mandat de edil-șef la alegerile locale din anul 2016 – în ciuda faptului că acesta nu respectă criteriile de integritate promovate de PNL stârnește reacții din partea politicienilor locali. Cu privire la faptul că Robu a fost validat deși încalcă punctul 7 din lista de criterii, fiind condamnat să achite o amendă aplicată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru că a jignit țiganii din România printr-o postare de pe Facebook, președintele UNPR Timiș, Ion Răducanu, ne-a declarat că „domnul primar încalcă criteriile de integritate anunțate de doamna Gorghiu, care bate câmpii la televizor despre criteriile de integritate, dar în realitate acestea sunt ca apa de băut. Desigur că în PNL o să mai fie candidați cu probleme. Domnul Robu nu avea dreptul să candideze, dar până la urmă nu e problema mea asta, că nu candidez impotriva lui să îi iau locul”.

Roxana Iliescu, preşedinte al Mişcării Populare Timiş ne-a spus că “lista cu criterii de integritate promovata de către PNL este doar un exerciţiu de imagine, nimic serios.


Domnul Robu va face astfel parte dintr-o altă listă a PNL-ului, care nu va fi însă promovată şi anume lista candidaţilor care nu îndeplinesc acele criterii de integritate pe care le-au stabilit. Şi toate astea pentru ca PNL-ul nu şi-a dorit cu adevărat o reformare a clasei politice şi implicit a acestui partid, ci câstigarea cu orice preţ a cât mai multe funcţii la alegerile locale din 2016. Era previzibil faptul că domnul Robu va fi confirmat, mai ales in contextul în care şi-au pregatit ” terenul” , lasând în actuala legislaţie votarea primarilor dintr-un singur tur. Astfel, în mod evident, primarul în funcţie va avea cele mai mari şanse în bătălia electorală. În această situaţie, provocarea pentru celelalte partide va fi cu atât mai mare în încercarea de a-şi impune un candidat reprezentativ pentru timişoreni, nu numai prin prisma integrităţii acelei persoane ci şi prin prisma capacităţii de a susţine un set de proiecte serioase pentru Timişoara, oraş simbol al României”.

Sebastian Răducanu, președinte al PSD Timișoara, a fost de părere că „încă o dată, PNL dă dovadă că nu se poate ţine de cuvânt şi aruncă în faţa opiniei publice tot felul de declaraţii populiste care nu îşi găsesc baza în realitate. Efectul acestor neconcordanţe se va produce la alegeri”.

Ada Cean, preşedinte M10 Timiş ne-a spus „părerea mea este şi cea susţinută de M10 încă de la înfiinţare. Clasa politică actuală este coruptă, interesele sunt transpartinice şi toate lucrurile pe care le fac sunt declaraţii goale. Au stabilit un cod de integritate, apoi au stabilit un candidat care încalcă acest cod, drept urmare, e clar că nu se vor ţine de promisiunile făcute electoratului, lucru clar şi dovedit de mii de ori prin acţiuni concrete.Cred că prin ceea ce fac marile partide dau o declaraţie foarte clară”.

5 COMENTARII

  1. Cred ca ar fi extraordinar pentru timisoreni, Ioan Raducanu(UNPR) sa candideze la C.J. TIMIS, fiul acestuia Sebastian Raducanu(PSD) la Primaria Timisoara si asociatul lor Popa Dan(PD, noul PNL) sa fie numit Prefect. Astfel clasa politica din Timis ar fi reformata, exact asa cum a cerut strada. Cat tupeu pot avea acesti oameni. RUSINE SA VA FIE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.