Povestea celor doi tineri timișoreni care au crescut cristale de fosfor...

Povestea celor doi tineri timișoreni care au crescut cristale de fosfor într-un butoi de murături continuă. Ce rezultate au obținut

0
DISTRIBUIȚI

Screen Shot 2016-01-29 at 10.58.09

În 2014, Maria Baban, și fratele ei, Gabriel, elevi la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara, câștigau medalia de bronz la Conferinţa Internaţională a Tinerilor Cercetători (International Conference of Young Scientist) cu un proiect năucitor: adolescenții creșteau cristale de fosfor într-un butoi verde de murături.

Între timp, ce doi au dat bacalaureatul și au ajuns studenți, iar anul acesta se implică în organziarea prestigioasei competiții, care, în premieră, ajunge în țara noastră.
Comitetul International de Conducere a Conferintei Internationale a Tinerilor Cercetatori (ICYS – International Conference of Young Scientists), organizează evenimentul pentru prima dată în România, în Cluj-Napoca.


Peste 250 de elevi pasionati de stiintă si tehnologie din peste 25 de tari îsi prezinta, în perioada 16-22 aprile 2016 în Cluj-Napoca, proiectele de cercetare realizate în afara curriculei scolare a tarii din care fac parte. Conferinta ICYS este considerată campionatul mondial de lucrari de cercetare stiintifică dedicată elevilor de liceu.

Conferința a fost inițiată în urmă cu 23 de ani de reprezentanti ai Universitatii ,,Eötvös Loránd” Budapesta, Ungaria si ai Universitatii de Stat Minsk, Belarus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.