Prima zăpadă din acest an, între bucurie şi datorie. Ce amenzi riscă...

Prima zăpadă din acest an, între bucurie şi datorie. Ce amenzi riscă cei care nu îşi curăţă trotuarele

0
DISTRIBUIȚI

zapada

Prima lună a anului 2016 a adus şi prima ninsoare în urbea de pe Bega. Deşi fulgii au căzut vreme de doar câteva ore, bucuria micuţilor a fost de neegalat.


Astfel, spre seară, în Timişoara, spaţiile dintre blocuri au fost luate de asalt de copii care se dădeau cu sania sau se băteau cu bulgări de zăpadă. Însă cădearea primilor fulgi de nea înseamnă şi muncă în plus pentru asociaţiile de locatari sau pentru companiile care deţin spaţii comerciale. Iar cei care nu se achită de datoria de a curăţa zăpada de pe trotuare riscă sancţiuni, conform HCL 371/2007 modificată.
Actul votat în Consiliul Local Timişoara privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe raza municipiului Timişoara prevede amenzi între 500 şi 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.500 şi 2.500 de lei în cazul persoanelor juridice care nu iau măsuri pentru curăţarea trotuarelor încărcate cu zăpadă. În anul 2013 Primaria Timisoara a cumpărat 40 de freze de zăpada în valoare de circa 20.000 de euro, freze care pot fi folosite de asociaţiile de locatari pentru curăţarea trotuarelor. Nu mai puţin de 19 astfel de freze au fost distribuite către consiliile de cartiere. Restul de 21 de bucăţi au fost alocate pentru şcoli şi spitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.