Primăria Timişoara nu are NICIO evidenţă privind palatele cu turnuleţe ridicate ilegal....

Primăria Timişoara nu are NICIO evidenţă privind palatele cu turnuleţe ridicate ilegal. Vezi cum răspunde în BATJOCURĂ la solicitările de informaţii publice

0
DISTRIBUIȚI

robu tigani

Schimbarea aspectului Timişoarei este unul marile subiecte cu care primarul Nicolae Robu se laudă de câte ori are ocazia. Nu de puţine ori edilul a făcut apel la ţiganii care deţin clădiri cu turnuleţe rugându-i să renunţe la controversatul element de decor care a dus faima Timişoarei în toată ţara. Deşi a promis şi că va demola tot ceea ce este ilegal, ulterior, Robu a constat că nu poate interveni cu buldozere pe proprietatea privată şi a explicat că, de fapt, primarul nu se poate substitui instanţelor judecătoreşti.

Recent, Robu a scris pe Facebook că “după cum v-am informat deja în mai multe rânduri, sub mandatul meu, niciun clan, de nicio etnie, nu a mai putut să-și facă de cap în Timișoara! Nu numai că nu s-au mai putut înșfăca clădiri și terenuri de când sunt eu primar -lucru care evident că n-ar fi putut niciodată să aibă loc fără cârdășii între baștani – și când ne referim la ei nu ne preocupă de niciun fel etnia!- și oameni importanți din aparatul de stat, aparatul administrației publice locale, notari și avocați importanți -, dar în această perioadă am reușit să aduc înapoi în patrimoniul municipalității nu mai puțin de trei clădiri importante, centrale –una în care a funcționat secția de Chirurgie II a Spitalului de Copii, două în care a funcționat secția de Balneofizioterapie a Spitalului Municipal!-.


Nu e de nemenționat în context, pentru că relevanța sa este una excepțională, faptul că justiția tocmai l-a condamnat pe unul din mahării crezuți de neatins –Ionelaș Cârpaci- la nu mai puțin de 10 ani de închisoare”.

În ciuda laudelor, şi în ciuda faptului că edilul a cerut Direcţiei de Urbanism să facă verificări la toate palatele cu turnulețe, Primăria Timișoara nu are o evidență privind construcțiile ilegale. Mai exact, la o solicitare în baza Legii 544 prin care am cerut să știm câte cereri de intrare în legalitate au depus proprietarii care au construcții sau amenajări fără autorizație de construcție şi câte din aceste cereri au fost depuse de proprietari ai unor construcţii cu turnuleţe, Primăria Timişoara nu a dat niciun răspuns, eludând prevederile legislaţiei.

cereri turnulete

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.