Primăria Timişoara, OMERTA în cazul izvorului care a apărut în asfaltul pasajului...

Primăria Timişoara, OMERTA în cazul izvorului care a apărut în asfaltul pasajului Michelangelo. Vezi ce spune Sorin Maxim, şeful ADR Vest

1
DISTRIBUIȚI

izvor pasaj 4

Este a doua zi în care Primăria Municipiului Timişoara refuză să dea orice declaraţii despre problemele din pasajul rutier Michelangelo, o investiţie realizată cu fonduri europene în valoare de 48 de milioane de lei, dar care, la nici câteva luni după inaugurare, are deja crăpături în pereţi şi scurgeri de apă din asfalt.

Şeful ADR Vest, Sorin Maxim a declarat pentru PRESSALERT.ro că „am cerut recent o verificare privind situaţia uzurii care a apărut. Am primit de la ei (n.r. – de la PMT) un document cum că e în parametri şi că se vor face verificări. Încă şapte ani are garanţie această lucrare, astfel că putem să luăm banii înapoi dacă sunt probleme. Eu cred că nu trebuie să ne impacientăm. Eu trebuie să lucrez instituţional, dar nu pot să opresc circulaţia. Eu cred că e ceva înfundat, nu cred că e o problemă de asfalt sau o problemă structurală.”

Vă reamintim că hârtia primită de ADR Vest de la Primăria Timişoara arată că „pe baza investigaţiilor vizuale actuale şi a observaţiilor efectuate pe timpul execuţiei, putem afirma că toate fisurile verticale şi orizontale ce prezintă infiltraţii sunt poziţionate în dreptul rosturilor de contracţie, respectiv a celor de lucru.


În Standardul european SR EN 1538 se specifică clar că pereţilor mulaţi nu li se poate cere să fie perfect etanşi, apa se poate infiltra pe la rosturi sau poate pătrunde prin materialul din perete. De regulă, nu pot fi evitate petele de umiditate şi picăturile de apă de pe suprafaţa peretelui. Fisurile constatate sunt datorate în principal contracţiei betonului şi sunt prezente doar în finisajul exterior al pereţilor de cămăşuială a pereţilor mulaţi. Degradările constate nu afectează rezistenţa şi stabilitatea lucrării, însă crează un aspect inestetic, iar datorită fenomenului de îngheţ-dezgheţ aceste degradări de suprafaţă se pot amplifica. De aceea, Antreprenorul va trebui să efectueze împreună cu o firmă de specialitate aceste remedieri în perioada de garanţie a lucrării, pe baza unui plan de măsuri acceptat de către Proiectant şi avizat de către Consultant”.

Actul a fost întocmit de Search Corporation, firma care a făcut proiectul Michelangelo. Am încercat şi astăzi să obţinem un punct de vedere de la Primăria Timişoara, însă până la ora redactării acestui material, nu am primit niciun răspuns. Mai merită spus că ieri, în cadrul aceluiaşi demers, am fost anunţaţi că primarul Nicolae Robu este singurul care oferă declaraţii pe aceast subiect, însă, contactat de noi, edilul nu a răspuns la telefon.

1 COMENTARIU

  1. slava domnului ca viaductul de linga catedrala nu respecta standardul SR EN 1538, asta este explicatia ca la o constructie de peste 40 de ani nu intra apa prin pereti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.