Primăria Timişoara va plăti şapte milioane de lei de la bugetul local...

Primăria Timişoara va plăti şapte milioane de lei de la bugetul local pentru lucrările deja inaugurate din centrul istoric. Cum explică primarul Nicolae Robu situaţia

1
DISTRIBUIȚI

santier cetate (3)

Şapte milioane de lei, atât va achita municipalitatea pentru lucrările nefinalizate la timp la centrul istoric, inaugurat totuși cu mare fast de primarul Nicolae Robu, la finele anului 2015. Decizia va rămâne la latitudinea consilierilor locali, care vor vota în viitorul plen al CLT proiectul prin care se cere suplimentarea sumei alocate la finele lunii decembrie 2015, până la șapte milioane de lei.

„Lucrările care nu au putut fi efectuate până la 31 decembrie 2012 devin implicit neeligibile, chiar dacă prin natura lor ele ar fi fost eligibile. Avem un proiect cu două contracte. Pe acel proiect de finanţare, am avut un proiect cu firma Romprest şi un al doilea contract cu firma Corint, pentru punerea în valoare a descoperirilor arhelogice.


Contractul cu firma Romprest a fost realizat 100% până la momentul 31 decembrie 2015, de aceea am şi făcut inaugurarea lucrărilor finalizate, nu cum au bătut câmpii unii, dar fiindcă finalizarea s-a făcut în ultimul moment au existat şi nişte situaţii de lucrări la care nu s-a putut ajunge şi la efectuarea plăţii până la 31 decembrie, pentru că regulile de finanţare europeană permit rambursarea doar a cheltuielilor făcute efectiv până la 31 decembrie 2015. Noi am avut o parte din lucrări făcute fizic până la 31 decembrie 2015, dar nu a fost timp fizic pentru analizarea fizică a tipului de lucrări, emiterea facturilor şi toate verificările de rigoare şi efectuarea plăţilor, dar mai mult nu am avut nici lichidităţi suficiente la sfârşitul anului că nu tot ce avem ca cerere de rambursare ni s-a rambursat, creditul pe care l-am luat de la Banca Mondială l-am folosit integral pentru susţinerea proiectelor şi nu am avut posibilitatea să plătim absolut totul şi tot ce nu am plătit a devenit cheltuială neeligibilă”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Proiectul poate fi consultat aici.

1 COMENTARIU

  1. As fi vrut sa scriu „UN DOBITOC”, dar pentru ca sunt politic corect am sa spun doar „primarul este o persoana cu deficiente mintale, la moda in UE”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.