Programul de fertilizare in vitro al Ministerului Sănătăţii, sprijin pentru cuplurile din...

Programul de fertilizare in vitro al Ministerului Sănătăţii, sprijin pentru cuplurile din vestul ţării care doresc să devină părinţi. Fabulos cât costă o singură procedură

0
DISTRIBUIȚI

bebelus_spital

30 de cupluri din vestul ţării au primit, în ultimele patru luni ale anului trecut, un sprijin financiar din partea Ministerului Sănătăţii pentru a putea deveni părinţi. Aproape 6.200 de lei a decontat ministerul prin Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer pentru fiecare cuplu, însă o singură procedură de fertilizare in vitro ajunge să coste dublu. Restul banilor necesari pentru diferite analize care trebuie făcute sau medicamente necesare administrării sunt alocaţi din buzunarul cuplurilor care doresc să devină părinţi.

„Anul trecut, Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a început în luna iulie, dar dosarele au fost aprobate în luna septembrie.


Am realizat 30 de proceduri, rata de succes fiind de 43%”, ne-a declarat Liliana Dorneanu, managerul clinicii private din Timişoara incluse în programul Ministerului Sănătăţii, singura de altfel din judeţul Timiş.

Statisticile arată că aproximativ 30% dintre procedurile de fertilizare in vitro se finalizează cu o sarcină. Reprezentanţii clinicii private nu ştiu câţi bani vor primi în acest an pentru cuplurile infertile, în cadrul programului Ministerului Sănătăţii. În acest moment, 20 de cupluri din vestul ţării se află pe lista de aşteptare pentru a fi incluse în Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.