Proiectele cu fonduri europene inaugurate cu fast de primarul Nicolae Robu nu...

Proiectele cu fonduri europene inaugurate cu fast de primarul Nicolae Robu nu au nici măcar recepţia finalizată. Vezi cum manipulează edilul-șef opinia publică

0
DISTRIBUIȚI

libertatii (2)

La finele anului 2015, între Crăciun şi Revelion, primarul Nicolae Robu a pornit o adevărată campanie de inaugurări ale unor proiecte cu fonduri europene, care, spunea el, au fost finalizate cu succes. Însă faptul că totul a fost de fapt o mascaradă care a avut ca scop „perierea” orgoliului edilului-şef al urbei de pe Bega este din ce în ce mai evident. În intervalul 28 -30 decembrie au fost tăiate panglicile proiectelor de reabilitare a centrului istoric, a malurilor Begăi, a sistemului de trafic management şi a fost inaugurat un centru de competenţe în domeniul automotive.

„S-au finalizat lucrările, dar proiectele nu constau numai în lucrări, ci vorbim şi de audit şi publicitate.


Multe din proiecte au acte adiţionale care spun că trebuie finalizate complet la 30 iunie 2016. La malurile Begăi, pentru că vorbim de zeci de kilometri, suntem încă în proces de recepţie. Aici, spre exemplu, proiectul cu vaporetto este unul distinct şi în curs de implementare. Şi la centrul istoric suntem în curs de recepţie, acolo nu a fost vorba de o inaugurare, ci de o întâlnire cu presa, unde s-a anunţat că s-au finalizat o parte din lucrări. Mai este încă în curs de implementare proiectul cu vestigiile istorice, realizat de firma Corint”, ne-a explicat o sursă din Primăria Timişoara.

Practic, asta înseamnă că acum experţii verifică lucrările efectuate, iar dacă acesta nu sunt calitative sau conforme cu proiectul se poate stabili un termen de remediere de circa 90 de zile. Practic, în ciuda faptului că proiecte precum centrul istoric au fost inaugurate cu concert de muzică, ne putem aştepta ca în săptămânile care vin să vedem pe aceleași străzi muncitori care vor face intervenţii. Până la acest moment, municipalitatea nu a făcut publică suma care va fi alocată de la bugetul local pentru fiecare proiect în parte, deşi înainte de Crăciun primarul Robu promisese o informare la debutul anului. De două săptămâni, însă Primăria Timişoara nu a mai organizat conferinţe de presă pentru a spune care sunt sumele care, în loc să fie plătite din fonduri UE, vor fi plătite de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.