PROMISIUNE RATT: 2016 va aduce alte 12 tramvaie reabilitate în urbea de...

PROMISIUNE RATT: 2016 va aduce alte 12 tramvaie reabilitate în urbea de pe Bega. Ce dotări au vehiculele

0
DISTRIBUIȚI

tramvaie reabilitate03_resize

Veşti bune din partea reprezentanţilor RATT cu privire la procesul de reabilitare a tramvaielor care circulă prin urbea de pe Bega și care fac notă discordantă cu autobuzele noi achiziționate de administrația Ciuhandu, pentru care inclusiv administrația Robu a mai plătit rate.


Până acum, două tramvaie au fost recondiționate cu bani de la bugetul local. Vehiculele numite „Armonia” și lansate pe șine în 2015 au exteriorul vopsit în alb-violet, sisteme noi de acţionare şi frânare, instalație de climatizare, caroserie nouă, scaune mov, instalație de încălzire a scaunelor, sisteme de supraveghere video şi acces Wi-Fi gratuit.

Tramvaiele au fost reabilitate de de Electroputere VFU Paşcani şi Astra Vagoane Călători Arad, costul pentru un singur tramvai modernizat fiind de 480.000 de euro fără TVA. Mai mult, spre finalul anului 2015 RATT a trimis alte șapte tramvaie spre atelierele celor două firme.

Reprezentanții regiei ne-au declarat însă că „până la finalul acestui an trebuie să avem nu mai puțin de 12 tramvaie reabilitate, din care șapte au fost deja trimise. Alte cinci tramvaie vor pleca anul acesta din Timișoara spre atelierele celor două firme. Costurile vor fi suportate integral de la bugetul local”. Deocamdată însă nu se știe dacă noile tramvaie vor aduce și o majorare a tarifelor practicate de RATT, însă decizia rămâne la latitudinea Consiliului Local Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.