PROTEST de solidaritate la Timişoara cu familia românului ai căror copii au...

PROTEST de solidaritate la Timişoara cu familia românului ai căror copii au fost luaţi de statul norvegian şi s-a deschis procedura de adopţie. Când are loc

0
DISTRIBUIȚI

protest bodnariu

Mai mulţi timişoreni se pregătesc de protest, în faţa Prefecturii Judeţului Timiş. Vorbim de o acţiune de solidaritate cu familia Marius şi Ruth Bodnariu, ai căror copii au fost luaţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie 2015, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru cei cinci copii. Protestul „împotriva abuzurilor Barnevernet” din capitala Banatului va avea loc mâine, 9 ianuarie, de la ora 11.00, şi este organizat de Alianţa Familiilor din România cu sprijinul Comunităţilor Creştine din Timişoara, care anunţă că este o acţiune autorizată şi paşnică.

„Până la această oră nu sunt clare și explicabile câteva aspecte privind toată procedura de confiscare a celor cinci copii: forța extremă și abuzivă a Barnevernet; lipsa unor evidențe de abuz fizic sau psihic; mama nu-și poate alăpta bebelușul decât de două ori pe săptămână; presiuni asupra mamei (Ruth) să declare că tatăl (Marius) este abuziv cu ea și astfel își va primi copiii; amenințări la adresa lui Marius să nu facă public cazul, riscând să nu-și mai vadă copiii niciodată.


Astfel de metode și atitudini ne determină să acuzăm Barnevernet, implicit statul norvegian de lipsă de transparență, de amenințări și intimidări asupra familiei, asupra avocaților care se implică în aceste cazuri (unii dintre ei rămânând fără licență), de tentative de mușamalizare”, transmit organizatorii.

Alianţa Familiilor din România mai anunţă că prin protestul de mâine din Timişoara se doreşte denunţarea acţiunilor „abuzive, iraționale și inumane față de o familie normală, creștină. În același timp vrem să atragem atenția tuturor românilor care vizitează Norvegia împreună cu copiii, că se expun pericolului de a li se confisca copiii în baza unor motive banale care în alte țări civilizate nu sunt de natură să pericliteze sănătatea fizică și psihică a copiiilor”.

Vă reamintim că cei cinci copii ai familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiance Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.