PSD Timiş a decis: lupta pentru candidatura la Primăria Timişoara se dă...

PSD Timiş a decis: lupta pentru candidatura la Primăria Timişoara se dă între doi oameni. Vezi aici toate detaliile și explicațiile despre luptele interne

0
DISTRIBUIȚI

alegeri psd timisoara florin barsasteanu sebastian raducanu

Începutul anului 2016 aduce o nouă amânare a datei la care va fi comunicat numele candidatului PSD la Primăria Timişoara, pentru alegerile locale.

Preşedintele PSD Timişoara, Sebastian Răducanu, a anunţat astăzi că „în acest moment sunt două nume care s-au distanţat atât din punct de vedere al notorietăţii cât şi ca intenţie de vot, şi anume domnul Bîrsăşteanu şi domnul Marius Craina, oameni care din rezultatele sondajelor au notorietate foarte bună în rândul timişorenilor. Sunt medici foarte cunoscuți pe care timișorenii îi văd ca înlocuitori pentru domnul Robu. Cei doi, până la sfârșitul lunii ianuarie, vor intra într-un fel de analiză internă. Trebuie să vedem pe care dintre cei doi pe care îl dorește partidul.


Vom merge pe organizaţii locale, departamente pe tot partidul, la sfârşitul lunii ianuarie cel care se va bucura de cea mai mare susţinere din partea partidului va fi desemnat candidat. Am observat că şi primarul Timilşoarei este foarte preocupat de desemnarea candidatului cred că îşi depăşeşte atribuţiile, eu cred că dacă dânsul va candida va avea un oponent serios, important este să se ocupe de situaţia de la CJT unde în există în PNL nu mai puţin de trei grupuri de interese şi unde nu există încă un candidat”.

Prezent şi el în conferinţa de presă, deputatul Florin Bîrsăşteanu a declarat că „nu am știut că fac parte din cei monotorizați de acest sondaj, eu personal nu am văzut rezultatele, am încredere în ceea ce spun colegii mei. În urma analizei acestui sondaj suntem doi colegi medici, cadre universitare, care avem o notorietate mai bună în publicul timișorean și mă onorează și am primit cu satisfacție acest lucru”.

Legat de faptul că ar dori să își facă propria listă de consileri locali de pe care urmau să lipsească mai multe nume din echipa actuală, printre care şi Alfred Simonis, Bîrsăşteanu a declarat „nu am spus asta, am văzut pe presă acum o lună de zile. Sigur că fiecare dintre noi avem feeling-uri personale avem obiective şi modalităţi prin care putem să vedem soluţiile anumitor probleme şi avem echipă care poate rezolva aceste probleme. Noi am fost deschiși dacă propui să faci ceva cu cineva care nu este motivat să facă va fi foarte greu. Noi am întocmit o listă și vedem cine sunt cei care vor să iasă în faţă să asume această răspundere, vor fi nişte condiţii foarte concrete pe care trebui să le respecte”. Bîrsăşteanu a admis că Simonis este printre puţinii aleşi PSD care au făcut opoziţie în CLT şi că acesta şi-a câştigat prin muncă un loc în partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.