Reacţia HALUCINANTĂ a omului care a decis schimbarea a jumătate din acţionariatul...

Reacţia HALUCINANTĂ a omului care a decis schimbarea a jumătate din acţionariatul Retim şi cumpărarea Mercedes-lui pentru Robu

0
DISTRIBUIȚI

 

vasile vesa consilier local pnl

În scandalul Retim există un personaj cheie – reprezentantul Consiliului Local Timişoara în adunarea generală a acţionarilor, care are 50% din acţiunile SC Retim Ecologic Service SA – consilierul local PNL, Vasile Vesa. Acesta a fost împuternicit de CLT să reprezinte interesele municipalităţii în societatea de salubritate în mai 2013. Vasile Vesa este cel care a votat hotărârea AGA prin care s-a decis să se cumpere limuzina. Conform celor de la Retim, Vesa este cel care ar fi decis că se va cumpăra, pentru Consiliul Local Timişoara, un Mercedes, clasa E, care a costat 74.000 euro, şi cu care se plimbă acum gratuit Nicolae Robu, pentru că societatea decontează toate cheltuielile. Tot Vesa este cel care a votat şi hotărârea AGA prin care acţionariatul companiei a fost schimbat, fără ca subiectul să fie discutat şi aprobat de către Consiliul Local Timişoara.


Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că, anul trecut, firma acţionarului german care a semnat actul constitutiv al societăţii,  RER Recuperare Ecologică și Reciclare SRL, care avea un capital social de 7.880.000 lei  a fost înlocuită cu SC RER Timișoara SRL, cu un capital social de doar 647.600 lei. Totul s-a făcut în cel mai mare secret, consilierii locali aflând de această modificare fundamentală din presă. În mod „întâmplător”, primarul Nicolae Robu nu a introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local Timişoara, de trei luni de zile, un proiect de hotărâre iniţiat de consilierii locali PSD prin care Vesa să fie înlocuit ca reprezentant al CLT în AGA de la Retim.

Când l-am întrebat pe Vasile Vesa cine a decis să fie cumpărat Mercedes pentru acţionarul pe care-l reprezintă, cu cine s-a sfătuit, acesta a susţinut că „nu este momentul să discutăm despre asta”. La întrebarea legată de schimbarea acţionarilor din Retim fără ca să ştie Consiliul Local Timişoara şi cum s-au întâmpat lucrurile, Vasile Vesa şi-a scos agenda din geantă şi a început să-şi citească notiţele cu care a venit pregătit, susţinând că „conform legii societăţilor comerciale a fost respectată legea. Conform Legii 544, Retim nu se supune legii accesului la informaţii de interes public. Tot ce am făcut este legal. Dacă sunt probleme să investigheze procurorii”. Când i-am spus că este consilier local şi nu angajat al Retim ca să invoce Legea 544 privind accesul la informaţii de interes public, Vesa a susţinut „eu am făcut totul conform legii. Altceva nu vă mai răspund. Dacă vreţi, discutăm despre politică, sunt vicepreşedinte PNL sau despre învăţământ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.