RECORD de amenzi în primele zile ale anului, în Timiș. Aproape 200...

RECORD de amenzi în primele zile ale anului, în Timiș. Aproape 200 de vitezomani, sancționați de polițiști

0
DISTRIBUIȚI

Politiarutiera-amenda

Polițiștii de la Rutieră au ieșit pe traseu cu folos în primele zile ale noului an. Oamenii legii au aplicat 342 de sancțiuni contravenționale, 189 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Acțiunea a avut loc în zilele de 1, 2, 3 și 4 ianuarie. ”Au fost folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă”, transmite Biroul de Presă al Poliției Timiș.

Poliţiştii au constatat 8 infracţiuni şi au aplicat 342 de sancţiuni contravenționale, 189 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză și 53 pentru neutilizarea centurii de siguranță.


Totodată, au fost reţinute 22 de permise de conducere, 5 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză cu peste 50 km/h și alte 5 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă un factor principal generator de accidente rutiere în România. Din analiza accidentelor de circulaţie grave produse pe raza judeţului Timiş, în cursul anului care tocmai a trecut, un număr de 43 de accidente au fost soldate cu decesul a 14 persoane şi rănirea gravă a altor 45, acestea având drept principală cauză viteza nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum. În cazul a 8 accidente soldate cu decesul a 4 persoane și rănirea gravă a altor 7 cauza a fost nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.