RETROSPECTIVĂ 2015 CH Poli, constanță în mediocritate. Acum, pe fond de probleme...

RETROSPECTIVĂ 2015 CH Poli, constanță în mediocritate. Acum, pe fond de probleme financiare. Prin ce încercări a mai trecut clubul de handbal timișorean

0
DISTRIBUIȚI

CH Poli Steaua (25)

CH CSU Politehnica Timișoara a traversat un an 2015 dificil, în care singurul aspect pozitiv poate fi considerat păstrarea nucleului de bază al echipei. Clubul de handbal alb-violet a fost primul din oraș care s-a confruntat cu greutăți financiare pentru noul sezon, dar, cu puțin noroc, Fenici și compania puteau să fie o revelație în toamnă.

Anul 2015 a început nefericit pentru CH Poli. Rezultatele slabe au dus la despărțirea de antrenorul Constantin Ștefan. În locul său a fost adus un străin. De această dată nu a fost însă vorba de o revenire pe bancă a inimosului Nedeljko Vuckovic. Alesul a fost Pero Milosevic, o mutare destul de surprinzătoare ținând cont de palmaresul muntenegreanului. Cel care a activat ca jucător și antrenor în Fosta Iugoslavie și Spania nu putea face însă minuni în câteva luni. Echipa era căzută pe 11 în clasamentul Ligii Naționale și, în cele din urmă, a terminat doar pe 10 sezonul regulat. În play out alb-violeții nu au avut însă emoții mari. Poli reușind să obțină primul loc în luptă cu Vaslui, Energia Tg. Jiu, Steaua și CSU Suceava, cea din urmă retrogradând la final. Milosevic avea să rămână la echipă pentru viitoarea campanie.

Vara trebuia să reprezinte un nou start fresh, cu un nou obiectiv ambițios pentru ediția 2015-16. Pentru prima dată în ultimii ani conducerea a acceptat realitatea crudă. Nu s-a mai anunțat dorința de a ajunge în Europa, sperându-se la participarea în play-off. Principalul motiv a fost legat de finanțe. Clubul de handbal fiind primul din oraș afectat de blocajul cauzat de schimbările din Legea Sportului. Transferurile dorite au fost realizate în mică măsură. Pentru lupta la un loc între titulari au venit doar Marko Pejovic și Marko Lasica. Practic echipa fiind nevoită să renunțe la reînregimentarea portarului Antonaru și la sosirea anunțată a unui străin, Nikolic, tocmai din cauza ”curelei strânse” și mai tare. În rest, lotul a fost completat cu tineri, unul dintre ei s-a dovedit o prezență bună, care poate merita mai multe minute în teren. E vorba de Leonard Ștefan. Singura veste pozitivă a verii părea cea a înregimentării lui Dan Dumitru în Consiliul de Administrație al FR Handbal.

ch poli 2015 (4)

Start într-o sală orășenească în loc de noua ”Polivalentă”

Mai mult, debutul în noul sezon pentru Poli handbal băieți avea să vină pe teren propriu, dar în sala de la Jimbolia. Asta deși încă din 2014 se visa la jocuri în noua Sală Polivalentă, o ”epopee” care poate fi urmărită aici ș aici. Nu s-a putut începe în Sala ”Constantin Jude” dintr-un motiv stupid, amenajările de la Eurobasket 2015 au afectat spațiul de joc, precum montarea acelor scări interioare.


Startul a fost ratat, cu un 23-24 în fața puternicei CSM București. Primul succes a venit cu Turda, în runda a treia, la revenirea în bătrâna ”Olimpia”. CH Poli a reușit și un parcurs excelent între rundele 6 și 10, cu echipe mai slab cotate ce-i drept. Seria de victorii consecutive s-a oprit însă la cinci după ce alb-violeții au cedat în noul Derby al Banatului, la Reșița, tot la limită, 19-20. De altfel, blestemul de un gol diferență a afectat serios echipa în finalul turului. În meciul următor de acasă, Dinamo s-a impus la ultima fază, după o aruncare deviată de zid în bară și gol în poarta lui Zlatko Daskalovski. Scenariul s-a repetat și la Odorhei, unde și arbitrajul a avut un rol major. ”Reușindu-se” astfel și un record de trei jocuri la rând, ba patru cu remiza de pe terenul fruntașei CSM București, în care handbaliștii alb-violeți cedează spre final. Meci care era și primul dintr-o serie de cinci în doar 14 zile. Pe lângă moralul afectat de lunile cu salarii lipsă, o cauză strict legată de joc poate fi cea a numărului restrâns de jucători pe care s-a bazat CH Poli. Astfel, dacă nu ținem cont de proverbialul noroc, de fiecare dată oboseala și/sau psihicul au făcut sca Chikovani și compania să risipească puncte importante.

Final de an abrupt

CH CSU Politehnica a mai îndulcit amarul de final de an cu o victorie frumoasă în runda a doua a returului. Cu Steaua, handbaliștii alb-violeți au avut, în sfârșit, și sprijinul galeriei de la fotbal. A fost 28-26 după o nouă concluzie palpitantă. Căpitanul Cristian Fenici a sintetizat starea echipei după joc: ”Mulțumesc publicului, sala a fost fenomenală, cu galeria pe care nu am mai văzut-o de anul trecut. Păcat că nu mai avem meciuri acasă. Îi așteptăm la anul, chiar îmi pare rău că nu am făcut mai multe în meciurile precedente să fim acolo sus. Oricum vrem în primele opt, acesta e obiectivul, apoi nu se știe ce se întâmplă. Putem urca și pe 4, aici la Timișoara va câștiga tot timpul echipa mai bună. Sperăm să se rezolve problemele pentru că sunt probleme destul de mari… Conducătorii știu mai bine, sunt promisiuni deocamdată, încă nu s-a concretizat nimic. Pentru asta am și luptat azi, ca să demonstrăm că merităm să ne susțină orașul Timișoara… Cu așa atmosferă aș juca și peste 60 de minute, dăm totul și în continuare”.

Din păcate, după acest succes Poli avea să resimtă ce înseamnă o deplasare în Liga Națională pe terenul unei echipe cu ”greutate”. Deși calendarul indică imediat 2016, bănățenii au simțit că le era imposibil să scoată ceva pe terenul Turdei (scor 25-29), unde au avut un ”meci” al lor cu oficialii de joc Șerb și Vasilescu. Violeții nu au mai avut însă scuză pe parchetul modestei CSM Ploiești. Cu o parte din restanțe încasate prin noul SCM elevii lui Pero Milosevic porneau și favoriți prin prisma valorii, dar au pierdut din nou două puncte în final (25-25). CH Poli a încheiat apoi anul cu un meci tot în deplasare și care era parcă pierdut dinainte de start. Ieșind ușor din Cupă după un 20-24 la Odorhei.

Începutul lui 2016 o regăsește pe Poli în obiectiv în Liga Națională. Pe o poziție fragilă însă, locul 7 cu 26 de puncte, tot atâtea câte are și rivala din nord, HCM Baia Mare. Echipă aflată pe locul 9 și pe care Grigoraș și compania o așteaptă în jurul datei de 4 februarie pentru primul duel din noul an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.