RETROSPECTIVĂ 2015 Scuterul cu care te plimbi 100 kilometri cu 0,50 bani...

RETROSPECTIVĂ 2015 Scuterul cu care te plimbi 100 kilometri cu 0,50 bani sau aparatul portabil care detectează poluarea, printre invenţiile realizate de bănăţeni. Cât de utile sunt

0
DISTRIBUIȚI

scooterson

Locuitorii din vestul ţării sunt creativi. O demonstrează numeroasele premii pe care le-au obţinut în 2015 cu invenţiile pe care le-au realizat la concursurile naţionale şi internaţionale la care au participat. Printre acestea se numără alimente inovative, un scuter inteligent cu care te poţi plimba 100 kilometri cu 0,50 bani sau un dispozitiv mecanic pentru închiderea gazelor.

Scooterson – prima trotinetă inteligentă din lume a fost creată în vestul ţării de trei arădeni inventivi. Noul mijloc de transport este foarte deştept, plus că scuterul consumă doar 50 bani la 100 kilometri parcurşi. Mai mult, scuterul electric este foarte uşor şi poate fi conectat la telefon, astfel că învaţă stilul de mers al utilizatorului. Scuterul inteligent va fi pe piaţă la începutul lui 2016.

remi radulescu dispozitiv 1

Inventatorul timișorean Remi Rădulescu a fost premiat peste hotare pentru dispozitivul mecanic pentru închiderea gazelor. Această invenție poate salva viețile a milioane de oameni în cazul producerii unui cutremur. Astfel, Remi Rădulescu a fost premiat cu medalia de aur și două premii speciale, din partea Belgiei și Taiwanului, la Concursul Internațional de Invenții și Inovații Bruxelles-Eureka. Competiția a fost organizată în cadrul Salonului INNOVA, care s-a desfășurat în perioada 19 – 21 noiembrie. În primăvara acestui an, inventatorul timișorean a obținut şi medalia de aur și două premii speciale la Salonul Internațional de Invenții și Inovații de la Geneva pentru această invenţie.

Brioșe cu extract din rădăcină de cicoare și flori de lavandă sau paste făinoase cu banane destinate persoanelor care suferă de diabet – acestea sunt doar două dintre produsele alimentare inovative realizate de tinerii cercetători de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara.


Pentru că sunt creativi și au idei interesante, tinerii au fost recompensați cu numeroase premii la concursurile la care au participat în ultimul an, atât în țară, cât și în străinătate.

yoyoair

Adelina Tripon, o studentă de la Universitatea de Vest din Timișoara a reușit să ajungă în finala competiției internaționale Design Lab 2015 cu proiectul YoYoAir. Asta după ce a creat un purificator de aer alimentat cu energie solară, ce poate fi folosit atât precum o jucărie YoYo, timp în care se încarcă, dar și drept purificator de aer capabil să identifice zonele cu mirosuri neplăcute și să le elimine.

uradmonitor

Radu Motişan, un tânăr din Timişoara, a realizat o invenţie foarte utilă pentru biciclişti, şi nu numai. Este vorba de Uradmonitor, un aparat care detectează poluarea, cu care timişoreanul a câştigat marele premiu la Târgul Regional de Inovare organizat de ADR Vest la Arad, în această toamnă. Uradmonitor este un dispozitiv electronic portabil, care monitorizează şapte parametri de mediu şi sincronizează datele prin Internet, la un server central.

lighty

De asemenea, un tânăr inventiv din Timişoara a realizat un proiector mai puțin obișnuit. Cu ajutorul lui „Lighty”, oamenii pot renunţa complet la televizor şi să se uite la filme sau emisiuni pe tavan. De asemenea, aparatul poate fi transportat în orice locaţie aveţi treabă, pentru că are dimensiunile unei tablete. Ovidiu Şandru, în vârstă de 34 ani, este cel care a realizat invenţia, pentru care s-a ales cu premiul trei şi 10.000 de euro la Târgul Regional de Inovare din Arad, organizat de ADR Vest, în această toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.