Reunire cu oaspeți neașteptați pentru ASU Poli. Un internațional de juniori remarcat...

Reunire cu oaspeți neașteptați pentru ASU Poli. Un internațional de juniori remarcat la ACS Poli și un atacant de Liga a II-a vor să joace pentru liderul C4 FOTO

1
DISTRIBUIȚI

reunire asu poli (7)

Reunire cu mulți juniori și surprize la ASU Politehnica. În privința sosirilor singura certitudine importantă e faptul că atacantul Andrei Sulea își dorește să joace acum pentru alb-violeți. Formația susținută de suporteri a avut azi și o surpriză neașteptată la prima mișcare din noul an, au dat nas în nas cu concitadina ACS Poli, care s-a pregătit pe gazonul sintetic de la Baza 2.

Pe lângă lotul din tur ”Băieților în ghete” li s-au alăturat 12 jucători. Cele mai notabile nume sunt cele ale atacantului Andrei Sulea, care a ales în vară FC Bihor în detrimentul timișorenilor. Echipa orădeană s-a desființat din păcate și jucătorul de 24 de ani s-a hotărât să revină în Banat. În tur acesta a marcat trei goluri în B2. Un alt ”revenit” la pregătirile lui ASU Poli e Alex Niță. Cu timișorenii se mai pregătește și talentatul internațional de juniori Patrick Peter, care a impresionat la ACS Poli, dar aparținea de LPS Banatul, cât și Claudiu Zdrâncu (22 de ani), un mijlocaș care era bine cotat la nivel de juniori și care a trecut inclusiv prin curtea Ripensiei. Printre cei care vor mai fi testați se numără: Valentin Tănăsie (20 de ani, Turnu Severin), David Berivoescu (16 ani, LPS Banatul), Andrei Dumiter (17 ani, LPS Banatul, via Orțișoara), Andrei Pop (16 ani, LPS Banatul), Cristian Biriș (18 ani, Luceafărul), Neoied Maxim (22 ani, Victoria Felnac – Liga 4 Arad), Ionuț Braniște (18 ani, Craiova) și Iulian Știrbu (15 ani, LPS Banatul).

”Sunt jucători pe care noi ni i-am dorit, să-i vedem, să-i testăm, au dorit să vină la noi datorită atmosferei foarte frumoase și a rezultatelor pe care le-am avut în tur. Au venit și juniori și seniori, la finele săptămânii va fi un meci la nivelul grupului pentru definitivarea lotului. Sulea a fost în vară, am stat de vorbă și și-a manifestat dorința expresă de a veni la Timișoara. Mă bucur, mă așteptam să vină.  Nu știu să plece nimeni. Noi ne mai dorim jucători, să întărim lotul. Ne jucăm șansa noastră, nu ne vom da la o parte. Dacă rezultatele ne permit vom dori promovarea. Pentru asta ne pregătim”, a declarat managerul sportiv Marius Cociu. Sâmbătă dimineața jucătorii noi vor fi triați în urma unui meci-școală în cadrul lotului.

ASU Poli nu va avea o misiune ușoară în retur, în condițiile în care câteva dintre contracandidate s-au întărit serios.


Szabolcs Szekely a ajuns la Ighiu iar Național Sebiș a fost campioană la mutări. ”Ne-am reunit cu gândul să promovăm. Dacă am ajuns acolo nu dăm înapoi. Pe câțiva dintre cei noi îi cunosc, au fost și anul trecut, dar nu au rămas atunci pentru că nu s-au înțeles. Ar fi bine să fim cât mai mulți. Nu mă îngrijorează întăririle altora, e bine că Liga a III-a crește în valoare. Noi nu am fost priviți ca o echipă puternică, vom vedea ce va fi. Sper ca toți acești jucători tineri să crească cu spiritul care este aici, să înțeleagă că nu e neapărat vorba de bani și ce se învârte prin țara asta. Ci ce se întâmplă e foarte frumos pentru fotbal”, a spus portarul Paul Burtic, ”decanul” de vârstă al lotului de pe ”Știința”. Absenți de la reunire au fost chiar cei care conduc de obicei pregătirea alb-violeților, Sorin Brîndescu și Antonio Foale. ”Prinicipalul” și ”secundul” se află la București la școala de antrenori.

Lângă rivali

La începutul antrenamentului de azi jucătorii lui ASU Poli au avut o surpriză când au văzut că pe noul sintetic de la Baza 2 se pregătește nimeni alta decât trupa lui Florin Marin. ACS Poli și-a mutat aici pregătirea deoarece terenurile de la ”Dan Păltinișanu” nu sunt într-o stare bună. Chiar dacă și acolo există un ”sintetic” vechi acesta a devenit aproape impracticabil. ”Ei se uită la noi. Ei fac pe condițiile noastre”, a glumit Burtic când a fost întrebat dacă privește pregătiea grupării din Liga I care trebuia să-și încheie atunci antrenamentul. ASU Poli a început prin urmare cu alergări pe terenul înghețat, dar s-a mutat pe sinteticul construit pentru Centrul de Excelență după ce ACS Poli și-a încheiat sesiunea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.